detector.media
27.01.2018 10:17
Представник ОБСЄ із свободи ЗМІ закликав Держдуму Росії не приймати закон про ЗМІ-іноземних агентів
Представник ОБСЄ із свободи ЗМІ закликав Держдуму Росії не приймати закон про ЗМІ-іноземних агентів
Арлем Дезір, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, направив листа голові Державної думи В'ячеславу Володимирову, закликавши російських парламентаріїв не приймати закону, в рамках якого статус «іноземних агентів» може бути присвоєно ЗМІ і фізичним особам.

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Законопроект являє собою непропорційне втручання в свободу вислову поглядів та свободу засобів масової інформації і може також надати в їх відношенні ефект сковування. Я сподіваюся, що депутати Держдуми не приймуть його», – заявив Арлем Дезір.

Як відомо, російський законопроет також дозволяє блокувати доступ до інтернет-ресурсів без отримання судового рішення в тому випадку, якщо ці веб-платформи використовуються для поширення інформації «іноземними агентами».

«Блокування без судового рішення або судового нагляду і блокування цілих веб-платформ є непропорційним обмеженням свободи ... в Інтернеті і, зокрема, права людини на доступ до інформації (через Інтернет). Крім того, настійно рекомендується не застосовувати його як санкції за дії, які не можуть визнаватися незаконними з точки зору міжнародних стандартів», – заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Арлем Дезір закликав США і Росії переглянути своє рішення щодо вимог до медіа реєструватися як «іноземні агенти».

Арлем Дезір написав листи владам США і Росії з проханням пояснити підстави для вимог до певних медіа-організацій реєструватися за законами цих країн про «іноземних агентів», а також наслідки цих вимог для здатності згаданих засобів інформації і їхніх журналістів вільно працювати в цих країнах.

За його словами, ця вимога вочевидь накладе додатковий адміністративний тягар на ЗМІ та стане тавром для цих організацій і їхніх співпробітників.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY