detector.media
26.01.2018 16:45
У ГПУ повідомили, що готові відкрити провадження за фактом погроз журналісту Михайлу Ткачу
У ГПУ повідомили, що готові відкрити провадження за фактом погроз журналісту Михайлу Ткачу
Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган порадила журналісту програми «Схеми» Михайлові Ткачу, який заявляв про погрози, написати про це заяву на ім’я генпрокурора Ігоря Луценка

Про це пані Сарган написала у Facebook.

«Звертаюся до журналіста програми "Схеми" Mykhailo Tkach із пропозицією написати заяву на ім’я Генерального прокурора України Юрія Луценка у зв’язку із викладеними ним фактами у мережі Фейсбук про тиск, який він пов’язує із виходом розслідування "Мr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента". Прошу М.Ткача надати всі наявні у нього факти погроз, фейкових листів тощо, що свідчать про тиск на нього як на журналіста», – написала вона.  

Пані Сарган також повідомила, що генеральний прокурор України готовий зареєструвати кримінальне провадження для проведення слідчих дій за даним фактом.

Нагадаємо, у нещодавньому розслідуванні програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» журналісти розповіли про поїздку президента України Петра Порошенка у відпустку на Мальдіви.

Як зазначає редакція, сюжет «викликав критику декого з глядачів і прихильників президента Порошенка, які поставили під сумнів предмет і професійність розслідування», а «журналісти зіткнулися з численними спробами зламу їхніх електронних пошт й акаунтів у соціальних мережах і месенджерах».

26 січня Президент «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» Том Кент виступив із заявою на захист програми «Схеми» і засудив спроби перешкодити їхній роботі, «дискредитувати чи залякати їх, в інтернеті чи будь-яким іншим чином».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY