detector.media
26.01.2018 13:10
Том Кент засудив спроби перешкоджання «Схемам» після виходу сюжету про відпустку Порошенка
Том Кент засудив спроби перешкоджання «Схемам» після виходу сюжету про відпустку Порошенка
Президент «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» Том Кент виступив із заявою на захист програми «Схеми» і засудив спроби перешкодити їхній роботі, «дискредитувати чи залякати їх, в інтернеті чи будь-яким іншим чином»

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Робота журналістів "Схем" сприяє здійсненню прагнень, які висловлюють українці по всьому політичному спектру, до прозорості, належного урядування і боротьби з корупцією як передумов зростання плюралізму й добробуту. Їхня робота є свідченням їхньої відданості своїй країні. У зв’язку з цим "Радіо Вільна Європа"/ "Радіо Свобода" засуджує будь-які спроби перешкодити їхнім зусиллям дискредитувати чи залякати їх, в інтернеті чи будь-яким іншим способом», – йдеться в заяві Тома Кента.

Нагадаємо, у нещодавньому розслідуванні програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» журналісти розповіли про поїздку президента України Петра Порошенка у відпустку на Мальдіви.

Як зазначає редакція, сюжет «викликав критику декого з глядачів і прихильників президента Порошенка, які поставили під сумнів предмет і професійність розслідування», а «журналісти зіткнулися з численними спробами зламу їхніх електронних пошт й акаунтів у соціальних мережах і месенджерах».

Нагадаємо, Державна фіскальна служба України (ДФС) відмовила журналістам у наданні відомостей, чи проходив президент України Петро Порошенко митний контроль в аеропорту «Київ» у день вильоту на відпочинок на Мальдівські острови та після повернення до України 8 січня. У відповіді на запит програми «Схеми» митники повідомили, що це інформація з обмеженим доступом.

На фото - Том Кентр

 Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY