detector.media
26.01.2018 12:47
У Криму пішов із життя український поет, критик і публіцист Федір Степанов
У Криму пішов із життя український поет, критик і публіцист Федір Степанов
На 79-му році життя помер Федір Степанов – кримський український поет і критик. Федір Федорович працював у виданні «Кримська правда», а також у першому складі редакції «Кримської світлиці»

Про це повідомляється на сторінці «Кримської світлиці» у Facebook.

Федір Федорович Степанов народився 12 березня 1939 року у селі Казанка Казанківського району на Миколаївщині. Дитиною пережив злигодні війни. 1944 року гітлерівці розбомбардували село, сім'я залишилася без житла і переїхала до Кривого Рога, де Федір закінчив середню школу з срібною медаллю. 1953 року на сторінках журналу «Піонерія» було опубліковано вірша чотирнадцятилітнього підлітка.

Після школи Федір Степанов вступив на філологічний факультет Кримського педагогічного інституту, який успішно закінчив 1962 року. Служив у армії, учителював у школах сіл Ішунь, Лозове, а згодом працював у редакціях газет «Кримська правда», «Кримська світлиця».

«Федір Степанов починав свою творчість як поет, перекладач і публіцист. Але його письменницький талант найбільш плідно проявився в критиці. Його рецензії, критичні статті публікувалися на сторінках авторитетних українських журналів – «Вітчизна», «Дніпро», «Дзвін», «Український театр», «Слово і час». Протягом більш ніж тридцяти років він був чи не єдиним українським критиком в Криму», – йдеться в повідомленні.

«Особливе місце в його творчості посідала і публіцистика, спрямована як проти великоросійського шовінізму, так і проти кримського сепаратизму», – зазначили у виданні.

Фото: архів «Кримської світлиці»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY