detector.media
25.01.2018 11:48
Російські силовики обшукали будинки кримськотатарських активістів через публікації в соцмережах
Російські силовики обшукали будинки кримськотатарських активістів через публікації в соцмережах
Російські силовики в четвер, 25 січня, вранці провели обшуки в Джанкої та в Нижньогірському районі анексованого Криму нібито у зв'язку з публікаціями в соцмережах

Про це Крим.Реалії розповів активіст громадського об'єднання «Кримська солідарність» Сервер Мустафаєв.

«Зі слів родичів, які перебували в будинку під час проведення оперативних заходів, силовики сказали, що нібито діють на підставі постанови, в якій зазначено, що до цих людей прийшли у зв'язку з публікаціями в соцмережах. Про які саме соцмережі й публікації йдеться, поки невідомо», – сказав він.

За його словами, наразі затримані не мають адвокатів.

Після обшуків жителя Джанкоя Енвера Кроша доправили до райвідділку поліції міста, а затриманого в селі Розливи Ебазера Іслямова – до Нижньогірського райвідділку.

Активісти повідомляють, що у Кроша вилучили телефон, планшет і ноутбук.

Інформація про обшуки відсутня на сайтах російських силових структур. Крим.Реалії з'ясовують деталі події.

Як повідомлялося, після анексії Криму Росією на півострові практикуються масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського Національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, 15 січня координатор правозахисної організації «КримSOS» Таміла Ташева повідомила, що дослідження українських правозахисників «Енциклопедія репресій в Криму з моменту анексії Росією», в якому зібрані порушення прав людини на півострові з лютого 2014 року до 31 жовтня 2017 року, передадуть в бібліотеки і державні інститути.

Фото: 112.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY