detector.media
24.01.2018 17:06
У МЗС України обурені продовженням арешту Роману Сущенку
У МЗС України обурені продовженням арешту Роману Сущенку
Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца, коментуючи рішення суду в Москві продовжити арешт українському журналісту Роману Сущенку, заявляє, що Росія «зухвало нехтує правом».

Про це вона написала у своєму Twitter.

«Росія продовжує зухвало нехтувати правом. Закликаємо міжн організації вжити заходів для звільнення журналіста Сущенка», - заявила Мар’яна Беца.

Як повідомляв «Детектор медіа», 24 січня Московський міський суд продовжив українському журналістові Роману Сущенку, який незаконно утримується в СІЗО «Лефортово», термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року. Захист готує апеляцію.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

18 січня, Московський міський суд відхилив скаргу адвоката українського журналіста Романа Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY