detector.media
23.01.2018 18:05
У Молдову не впустили журналістів російського каналу, які хотіли взяти інтерв’ю у Додона
У Молдову не впустили журналістів російського каналу, які хотіли взяти інтерв’ю у Додона
Молдовські прикордонники не впустили у країну знімальну групу російського телеканалу RTVI, яка планувала записати інтерв’ю з президентом Молдови Ігорем Додоном, що відомий своєю проросійською позицією.

Про це повідомляє сайт телеканалу.

Знімальна група RTVI прибула до Кишинева рейсом з Москви в ніч на 23 січня. Журналістка Маріанна Мінскер повинна була взяти інтерв'ю у президента Молдови Ігоря Додона.

Візит був узгоджений на рівні президентської адміністрації, заявляє російський телеканал. «Незважаючи на те, що журналісти пред'явили прикордонникам офіційне запрошення від президента країни і лист від RTVI з підтвердженням мети візиту, знімальній групі відмовили у в'їзді в Молдову», - заявляє канал.

Журналістка Маріанна Мінскер стверджує, що на прикордонному контролі у знімальної групи забрали паспорти, попросивши зачекати.

«Через десять хвилин Михайло, голова прикордонної служби (так він нам представився) повідомив, що нам відмовлено у в'їзді на територію Молдови, так як ми не змогли підтвердити мету свого візиту. Я їм показала лист. А вони відповіли - «ми не бачимо ніякого листа»», - заявила вона.

Згодом стало відомо, що адміністрація президента Молдови засуджує уряд республіки, яке відмовило журналістам RTVI у в'їзді. Про це повідомив прес-секретар президента Молдови Іван Чебан.

Нагадаємо, у вересні 2017 року російська газета «Комсомольская правда» заявила, що молдовські силовики не дозволили в’їхати в країну кореспондентці видання Дар’ї Асламовій, яка начебто планувала взяти інтерв’ю у президента Молдови Ігоря Додона й мала його письмову згоду.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY