detector.media
20.01.2018 12:49
Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою
Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою
Адміністрація сервісу мікроблогів Twitter виявила ще 1062 акаунти, де в період президентських виборів у США 2016 року публікувалася політична реклама сплачена з Росії.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Twitter.

Загалом Twitter викрив російську пропаганд у 3,8 тис. акаунтів, які за десять тижнів у 2016 році опублікували майже 176 тис. твітів.

Адміністрація Twitter також пообіцяла повідомити 677,775 тис. користувачам про те, що вони ретвітили і лайкали записи в пропагандистських акаунтах.

Нагадаємо, минулого року Конгрес США запросив компанії Twitter та Alphabet (Google) дати свідчення з приводу прокремлівського контенту на їхніх платформах.

Згодом соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня 2017 року з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

У січні компанія Twitter заявила, що повідомлятиме користувачів, чи бачили вони контент, створений співробітниками прокремлівського «Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY