detector.media
20.01.2018 10:07
Голова Держкіно вважає дії НАЗК незаконними і оскаржуватиме їх у суді
Голова Держкіно вважає дії НАЗК незаконними і оскаржуватиме їх у суді
Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у зв’язку із запрошенням до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень щодо премії його двоюрідній сестрі Марії Іллєнко заявляє, що законодавство України не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами, тому конфлікту інтересів у даному випадку не було.

Про це Пилип Іллєнко написав у своєму  Facebook.

Він повідомив, що начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату Марії Іллєнко яка є його двоюрідною сестрою, працює у цьому відділі з 1996 року (Пилип Іллєнко в той час ще навчався на другому курсі університету). Керівником цього відділу вона була призначена на початку 2011 року тодішнею оцільницею Держкіно Катериною Копиловою. Пилип Ілєєнко стверджує, що за 22 роки роботи на державній службі в жодного керівника заувжень до роботи Марії Іллєнко не було.

«Чинне законодавство України щодо державної служби та запобігання корупції не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами і не містить заборон щодо їх роботи в підпорядкування одне одному. Більше того, жодний закон навіть не містить визначення такого ступеня родинного звязку як двоюрідний брат або сестра, чи кузен або кузина. Законом також не визначено, що перебування у такому родстві може означати наявність конфлікту інтересів.

Більше того, безпосереднім керівником начальника відділу державного регулювання кіновідеопрокату є начальник управління, до якого входить цей відділ, а не голова Держкіно», - повідомив Пилип Іллєнко.

Він також зазначив, що вони з Марією Іллєнко ніколи не проживали разом, не вели спільного господарства, ніколи не мали і не мають спільної власності, не займалися спільно бізнесом (вона підприємницькою діяльністю взагалі ніколи не займалася), ніколи не позичали одне одному гроші, не вчиняли разом жодних правочинів, не були членами одних і тих самих політичних партій або громадських організацій.

«Марія Іллєнко дійсно отримувала премії, але на загальних підставах, так само як і інші керівники структурних підрозділів Держкіно, в порядку, що визначений відповідним положенням про преміювання співробітників Держкіно за поданням керівника відповідного управління. Ніяких "окремих" премій вона не отримувала», - зазначив голова Держкіно.

Він уточнив, щ згідно електронної декларації за 2016 рік, весь дохід отриманий Марією Іллєнко (включно з податками), склав 112 345 грн. за весь рік разом з усіма преміями.

«Цікаво також те, що відповідний запит НАЗК надіслало ще на початку вересня цього року, очевидно реагуючи на інформацію, наведену у запиті нардепа Парасюка, який фігурував у так званих "розслідуваннях" телеканалу 1+1. Тодіж ми надіслали всі необхідні письмові пояснення і аргументацію правової позиції Держкіно, які очевидно були не враховані НАЗК. Не пройшло і півроку, як перевірка була нарешті завершена і відповідна інформація запущена у ЗМІ. Звичайно - в другій половіні дня в п'ятницю, і за дивним збігом обставин саме тоді, коли я знаходжуся у закордонному відряджені і позбавлений можливості дати оперативну і грунтовну відповідь», - зазначає Пилип Іллєнко.

Голова Держкіно також заявив, що Рахункова Палата України і НАБУ не виявили порушень у виплаті зарплат та премій в Держкіно. Він також нагадав про  «брудну дифамаційну компанію», яку, на його переконання, веде проти Держкіно та нього особисто особисто телеканал «1+1» і заявив, що дії НАЗК оскаржуватиме у суді.

«За ці 10 місяців ніхно не зміг навести жодного доказу будь-яких корупційних дій керівництва Держкіно. Але ніхто не вибачився за наклепи. І ось нарешті сенсація! Очевидно, що дії НАЗК будуть оскаржені мною у судовому порядку, я впевнений у своїй правоті і буду це доводити всіма доступними мені способами, якщо знадобиться!», - заявив Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, 25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт  виник, як стверджує НАЗК,  під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства  України  з питань кіно,  які  у  тому  числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

Нагадаємо, у жовтні 2017 року 21 жовтня у випуску ТСН на каналі «1+1» з'явився черговий сюжет зі звинуваченнями на адресу керівництва Держкіно. У сюжеті, зокрема, йдеться про те, що прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо нібито розтрати держкоштів під час зйомок українського кіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY