detector.media
17.01.2018 17:29
За фактом побиття радіожурналіста в Ужгороді відкрито кримінальне провадження
За фактом побиття радіожурналіста в Ужгороді відкрито кримінальне провадження
16 січня в Ужгороді невідомі побили ведучого місцевого радіо «Тиса FM», журналіста Максима Барну.

Про це повідомляє видання «Закарпаття онлайн» з посиланням на відділ комунікації поліції Закарпатської області.

16 січня, близько 22 години, в поліцію звернулася дівчина, яка повідомила, що в Ужгороді на неї та її друга напали невідомі. На місце події виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що на вул. Жупанатській четверо чоловіків напали та побили двох осіб. Один із потерпілих – журналіст, радіоведучий.

Слідчі Ужгородського відділу поліції відкрили провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ  (хуліганство, вчинене групою осіб). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років. Розслідування цієї справи перебуває на особистому контролі у керівництва ГУ НП в Закарпатській області. 

«Поліція Ужгорода звертається до громадян, які володіють будь-якою інформацією про цю подію, із проханням надати її правоохоронцям», - повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.

Як повідомляє Інститут масової інформації, побитим виявився ведучий місцевого радіо «Тиса FM», журналіст Максим Барна. Про інцидент повідомила поліції його дружина Наталія Андросова.

За її словами, акція була спланованою, оскільки перед нападом за ними стежили. Вона зазначила, що нападники віком від 17 до 26 років були у темному одязі і в балаклавах, мали при собі газовий балончик, який спробували застосувати до журналіста.

«Все сталося впродовж 10-15 секунд, Макса завалили на землю і били ногами, перед цим намагалися застосувати до нього балон. Коли тікали, кричали “Антіфа”, мене обізвали повією, відбігли метрів 150 і чекали на розі», – повідомила дружина побитого журналіста.

Коли нападники побачили, що жінка викликає поліцію, то спробували втекти, однак поліція, яка прибула на місце, виявила підозрюваних.

У свою чергу, постраждалий висловив припущення, що напад стався через конфлікт в одній із груп у соцмережах. «У мене є підозра, що вся ця буча виникла через смішні рамси в одній із ужгородських груп на Facebook. Я не можу стверджувати, але здогадуюся, хто особисто до цього приклався», – процитувала дружина журналіста, наголосивши, що «підставляти молодняк під кримінал за напад на журналіста дуже некрасиво».

Нагадаємо, 2 червня 2017 року на території автостанції «Ужгород-1» охоронець та кілька працівників вокзалу в усній формі наказали знімальній групі «21 каналу» припинити знімати сюжет.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY