detector.media
15.01.2018 18:01
«Укрпошта» заявляє про зрив переговорів з видавцем газети «Експрес»
«Укрпошта» заявляє про зрив переговорів з видавцем газети «Експрес»
ПАТ «Укрпошта» заявило про зрив нового етапу переговорів з видавцем львівської газети «Експрес», що розповсюджувалася з вкладеними «незадекларованими шпальтами». Національний оператор зв'язку звинувачує «Експрес медіа сХаб» у побитті свого юриста.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на заяву «Укрпошти».

«ПАТ «Укрпошта» заявляє, прагнучи вирішити господарський спір з «Експрес медіа сХаб», 13 січня 2018 року провело черговий тур перемовин з представниками видавництва, який було зірвано через побиття юриста Укрпошти представниками Експресу. Наразі видавництво відмовляється підписувати з Укрпоштою практично узгоджений стандартний Договір про розповсюдження періодичних видань за передплатою, який вирішив би ситуацію, що склалася з нерозповсюдженням газет. Відтак домовленостей про співпрацю не досягнуто», - йдеться у заяві «Укрпошти».

В.о. генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський зазначив, що оператор все ж готовий поновити перемовини щодо виконання переліку вимог.

«Укрпошта не очікувала такої незрозумілої агресії з боку керівників Експресу. Але ж, будучи відповідальним національним поштовим оператором, ми готові поновити перемовини та досягнути необхідних домовленостей.

Для цього ми вимагаємо від наших партнерів з "Експрес медіа сХаб" виконання 3-х умов: офіційно опублікованих у ЗМІ вибачень працівнику Укрпошти, що постраждав під час перемовин та опинився на лікарняному ліжку; сплати коштів за вже надані раніше послуги з розповсюдження газети "Експрес", згідно з гарантійним листом, підписаним у присутності губернатора та журналістів; відшкодування витрат з повернення Укрпоштою коштів передплатникам», - заявив Смілянський, зазначивши, що після виконання цих умов «Укрпошта» готова повернутись до переговорів та «максимально швидко вирішити всі необхідні питання».

Також у зв'язку з тим, що поновлення доставки за передплатою клієнтам «Експрес медіа сХаб» неможливе раніше 1 березня 2018 року, ПАТ «Укрпошта» забезпечить захист інтересів передплатників з повернення їм грошей та докладе зусиль для скасування ухвали, яка порушує їхні інтереси.

Унаслідок інциденту співробітника Укрпошти було госпіталізовано, стверджує «Укрпошта». «Укрпоштою» направлено відповідну заяву до районного відділу поліції Львова.

Раніше компанія-видавець газети «Експрес» підтвердила, що у п'ятницю, 12 грудня, отримала кур'єрською службою від генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського конверт із Договором на розповсюдження видань за передплатою, названим у супровідному листі «типовим».

«За словами юристів редакції, аналіз цього документу засвідчив, що текст запропонованого договору кардинально відрізняється від тексту договору, який "Укрпошта" намагалася нав'язати газеті до підписання за останні тижні, - і навіть ще минулої п'ятниці, на рівні низової дирекції. Із договору нарешті вилучені зобов'язання редакції беззастережно публікувати будь-які статті, надані "Укрпоштою", оптимізовані умови розрахунків і т.д. Саме цього "Експрес" домагався», - йдеться в повідомленні.

«Керівник компанії-видавця Андрій Вей скріпив договір печаткою та підписом, підписані документи скеровані в "Укрпошту"», - зазначили в «Експресі».

В «Експресі» також підкреслили, що підписаний новий договір мав би розблокувати доставку газет тим передплатникам, які оформляли передплату у вересні-грудні минулого року.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналісти «Експресу» заявили, що ДП «Укрпошта», всупереч чинному договору, блокує розповсюдження газети, в «Укрпошті» пояснюють, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги.

4 січня працівники газети «Експрес» провели акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». 

Генеральний директор ПАТ «Укрпошта» Ігор Смілянський заявив, що підприємство веде з видавцем газети «Експрес» господарський спір через виявлення фактів порушення ТзОВ «Експрес медіа сХаб» умов договору розповсюдження періодичних видань. «Укрпошта» через суд вимагатиме компенсації завданих їй у 2015-2017 роках збитків.

Пізніше Господарський суд Львівської області заборонив «Укрпошті» повертати кошти передплатникам газети «Експрес» та десятка інших видань холдингу. Суд задовільнив позов «Експресу», але не в тій частині, де ТОВ «Експрес медіа сХаб» просило зобов’язати Львівську дирекцію ПАТ «Укрпошта» повідомити тиражі видань за передплатою на січень 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY