detector.media
15.01.2018 10:00
Фактом витоку інформації щодо «грошей Януковича» має займатися поліція або СБУ – Горбатюк
Фактом витоку інформації щодо «грошей Януковича» має займатися поліція або СБУ – Горбатюк
Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ не може почати розслідування за фактом витоку інформації щодо конфіскованих $1,5 млрд «грошей Януковича» телеканалу Al Jazeera

Про це він сказав в ефірі телеканалу «112 Україна», повідомляє «Українська правда».

Він зазначив, що особисто йому нічого не відомо про те, яким чином рішення суду про конфіскацію «грошей Януковича» було засекречено, скільки людей мали доступ до нього і яким чином відбувся витік інформації закордонним ЗМІ.

«На сьогоднішній день – з 20 листопада – слідчі ГПУ втратили повноваження реєструвати будь-які провадження, і Верховна Рада  не воліє їх продовжувати. Відповідно, Генпрокуратура не може зареєструвати провадження за цим фактом», – зазначив пан Горбатюк. 

Він уточнив, що фактами витоку інформації має займатися поліція або Служба безпеки України. 

Говорячи про повідомлення щодо конфіскації «грошей Януковича», пан Горбатюк зауважив, що має бути підтверджено відповідний вирок про конфіскацію, який оприлюднила Al Jazeera: «На сьогоднішній день такого підтвердження від держави немає».

Як повідомляв «Детектор медіа», медіакомпанія Al Jazeera, що працює в Катарі, оприлюднила рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів США, що належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Розслідувачі телеканалу оприлюднили рішення , яке містить 95 сторінок. Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликала в законному порядку опублікувати цей вирок.

У Генпрокуратурі України не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом Al Jazeera документ щодо конфіскації $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента-втікача Януковича

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY