detector.media
14.01.2018 17:09
Українські ЗМІ готові відмовитися від показу артистів, які гастролюють в Росії - Костинський
Українські ЗМІ готові відмовитися від показу артистів, які гастролюють в Росії - Костинський
Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Сергій Костинський заявляє, що українська медіаіндустрія готова відмовитися від трансляції виступів артистів, які виїжджають у Росію працювати.

Про це він сказав в програмі «Радіо Свобода».

«З точки зору законодавства, ми вже багато що врегулювали. Обмежили величезну кількість російських фільмів і серіалів. Є тільки невеликий коридор для спільного виробництва. Щодо артистів, які виїжджають у Росію працювати, це теж можна врегулювати. Єдине, що зараз ЗМІ роблять акцент на кримінальній відповідальності або на штрафах. Насправді ж має відбутися фахова дискусія, мають бути вироблені певні алгоритми. Це буде працювати», - сказав Сергій Костинський.

За його словами, Нацрада зараз проводить консультації з медійниками.

«Зі сторони індустрії є розуміння на сьогодні. Вони кажуть: готові відмовитися від таких артистів, готові вилучити їх із плейлиста, але хочемо рівних умов. А це може дати тільки закон», - зазначив він.

Сергій Костинський переконаний, що обмежувальні дії щодо російського контенту стимують вітчизняний ринок:  «Наша практика показує: обмежуємо ретрансляцію російських фільмів – відразу починають з’являтися українські; обмежуємо ретрансляцію російських телеканалів – відразу з’являються українські. Такі дії тільки стимулюватимуть розвиток внутрішнього ринку, стимулюватимуть людей, які співають українською, які дають сучасний контент, а не розважають аудиторію Москви».

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає Верховну Раду терміново уточнити та узгодити між собою норми законодавства у сфері захисту національного телерадіоінформаційного простору, зокрема - запровадити заходи впливу на українських виконавців, які ведуть концертну діяльність на території країни-агресора. 

Водночас віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко пропонує законодавчо врегулювати ситуацію з виступами артистів-громадян України на території Російської Федерації й зокрема вести Державний реєстр виконавців, що здійснюють концертно-гастрольну діяльність на території країни-агресора. Такий реєстр, на його думку, може вести Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY