detector.media
14.01.2018 15:32
Колишня інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг балотуватиметься до Сенату США
Колишня інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг балотуватиметься до Сенату США
Колишня військова Челсі Меннінг (ім'я до операції зі зміни статі Бредлі Меннінг), яка відбула 7 років у військовій в'язниці за звинуваченням у розголошенні державної таємниці, хоче взяти участь у виборах в Сенат США в якості кандидатки від Демократичної партії.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Конкурентом Челсі Меннінг є сенатор-демократ Бен Кардін, який вперше був обраний від штату Меріленд в 2006 році,  був переобраний в 2012 році і буде балотуватися в цьому році.

Нагадаємо, нещодавно опублікований аналіз Пентагону з’ясував, що секретні документи, які оприлюднила колишня військова, інформаторка WikiLeaks Челсі Меннінг в 2010 році, ніяк не вплинули на стратегічні плани США у веденні військових дій в Афганістані та Іраці.

Аналіз було проведено ще в 2011 році. Запізніле оприлюднення цього звіту створює новий контекст для суворого покарання, яке отримала Менінг та до офіційної позиції уряду США, який стверджував, що витік даних завдав серйозної шкоди національній безпеці країни. Як відомо, її засудили до 35 років в'язниці за розсекречення 700 тисяч документів через сайт Wikileaks. В 2017 році президент США Барак Обама скоротив її термін ув'язнення. Менінг вийшла на свободу 17 травня 2017 року.

В оригіналі звіт містив 105 сторінок, однак журналістові видання BuzzFeed вдалося отримати лише дуже відредаговану його версію з 35 сторінок. Втім, цього було достатньо, аби виділити ключові його фрагменти. Зокрема, автори звіту стурбовані негативним впливом, який може мати широкий розголос у медіа та увагою журналістів до великої кількості жертв серед цивільних мешканців Іраку та Афганістану, які були поранені чи вбиті під час війни.

Після виходу з в’язниці Челсі Меннінг дала інтерв’ю для телеканалу ABC, в якому розповіла, що своїми діями намагалася привернутиу вагу громадськості до військових дій США за кордоном.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY