detector.media
14.01.2018 14:05
Грузинський телеканал стверджує, що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними
Грузинський телеканал стверджує,  що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними
Керівник інформаційної служби грузинської телекомпанії «Руставі-2» Нодар Меладзе заявив, що не має сумнівів у справжності «заяви Петра Порошенка до Федеральної служби безпеки Росії від 3 лютого 2007 року». Про це Меладзе заявив після того, як прес-служба Адміністрації Президента України назвала «підробкою і фейком» текст документа.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нодар Меладзе сказав, що фото заяви Петра Порошенка до ФСБ про відмову «мати щось спільне з антиросійською діяльністю» надало грузинській телекомпанії «конфіденційне джерело».

«Ми не зобов’язані називати джерело, яке надало нам цю інформацію і документацію», – наголосив Меладзе.

Керівник інформаційної служби уточнив, що в розпорядженні «Руставі-2» є не оригінал «заяви» Порошенка, а фотокопія документа.

Як нагадує «Радіо Свобода», увечері 13 січня грузинський телеканал «Руставі-2» заявив, що його програма «Кур’єр» «із конфіденційних джерел» отримала нібито заяву Петра Порошенка до Федеральної служби безпеки Росії від 3 лютого 2007 року, коли він був народним депутатом України. Тоді Порошенка не допустили на територію Росії.

Як мовиться в одному з оприлюднених рукописних текстів начебто від імені Петра Порошенка, автор «у період перебування на території Російської Федерації» зобов’язується «неухильно дотримуватися російського законодавства, не брати участі в діяльності, спрямованої проти інтересів Росії». Автор тексту також заявляє, що не має претензій до дій російських прикордонників.

На одній зі сторінок опублікованих «документів» вказується, що нібито Порошенко хоче в'їхати в РФ, оскільки він «в інтересах Росії» залучає великі інвестиції, а у Санкт-Петербурзі проживають батьки дружини його старшого сина Олексія Порошенка.

Нагадаємо, прес-служба Адміністрації Президента України розповсюдила заяву для ЗМІ, у якій йдеться, що «оприлюднені так звані "документи" від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії "Руставі-2" спецслужбою Росії» і закликала медіа, що поширили таку інформацію, вибачитися.

«Найкрасномовніше про провал ФСБ свідчить факт, який легко перевірити. Олексій Порошенко одружився у Києві у вересні 2013 року, тому у старшого сина Петра Порошенка у 2007 році не було дружини. Прес-служба Адміністрації Президента звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкову інформацію, що носить явно замовний з боку країни-агресора характер. А з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію, зокрема "Українська правда" і NewsОne, розраховуємо на публічне вибачення», - йдеться у повідомленні для ЗМІ прес-служби Адміністрації Президента України.

За даними засобів інформації, Олексій Порошенко міг познайомитися зі своєю майбутньою дружиною, громадянкою Росії з Санкт-Петербурга, у 2011–2012 роках, коли обоє вчилися в одній бізнес-школі у Франції. Вони одружилися 2013 року.

Грузинський телеканал «Руставі-2», нині опозиційний, іще з часів президентства у Грузії Міхеїла Саакашвілі відомий своєю прихильністю до цього діяча, зазначає «Радіо Свобода».

Нагадаємо,у листопаді 2017 року з України видворили, серед групи інших громадян Грузії, також кореспондента «Руставі-2» Тамаза Шавшишвілі. Перед тим йому скасували посвідку на тимчасове проживання в Україні на підставі пункту нормативного акту про те, що «дії іноземця та особи без громадянства загрожують національній безпеці, громадському порядку, здоров’ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, що проживають в Україні».

На фото - Петро Порошенко, його син Олексій та невістка Юлія

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY