detector.media
13.01.2018 14:04
Ахтем Сеїтаблаєв подаватиме фільм «Кіборги» як претендента на «Оскар» від України
Ахтем Сеїтаблаєв подаватиме фільм «Кіборги» як претендента на «Оскар» від України
Актор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв повідомив, що його стрічку «Кіборги» буде подано на розгляд українського Оскарівського комітету як претендента на премію Американської кіно академії від України у номінації кращого фільму іноземною мовою.

Про це він сказав в ефірі 5-го каналу.

«Ми будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського Оскарівського комітету», – зазначив Ахтем Сеїтаблаєв.

Водночас він зауважив, що переважна більшість міжнародних фестивалів класу А дуже ревно ставиться до прокату стрічки перед тим, як вона потрапляє на фестиваль.

Як повідомляв «Детектор Медіа», фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги», який вийшов в прокат 6 грудня, за перший вікенд зібрав 8 млн 186 тисяч 701 гривень.

За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Таким чином фільм встановив новий рекод для національних фільмів у вітчизняному прокаті: попередній лідер - стрічка «Dzidzio Контрабас» - за два перші вікенди показу зібрав 15 025 000 грн.

Успішному прокату не завадив навіть вихід на широкі екрани чергового епізоду голлівудського блокбастеру «Зоряні війни: Останні джедаї». 

За результатами трьох тижнів прокату касові збори українського фільму «Кіборги» сягнули 19 348 846 гривень.

Нагадаємо, що 11 грудня в Державному агентстві України з питань кіно відбулася зустріч чиновників із кінопрокатниками, ініційована Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, під час якої представники державних інституцій закликали гравців ринку не обмежувати прокат фільму «Кіборги» та нагадали, що в Україні встановлено квоту 15% для національних фільмів у кінотеатрах, за невиконання якої передбачено штраф у розмірі 1530 грн.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY