detector.media
13.01.2018 13:35
Активістка Femen, що напала на чеського президента Земана, назвалася журналісткою «Української правди»
Активістка Femen, що напала на чеського президента Земана, назвалася журналісткою «Української правди»
Активістка Femen Анжеліна Діаш, яка влаштувала акцію на виборчій дільниці у Чехії і напала на чинного президента країни Мілоша Земана, надала підроблене посвідчення журналіста «Української правди».

Про це стало відомо з листа на адресу редакції від чеської поліції, повідомляє «Українська правда».

У поліції повідомили, що затримана після акції активістка для ідентифікації особи надала редакційне посвідчення «Української правди». Водночас «Українська правда» заявляє, що ця особа не працює в редакції видання і ніколи не працювала. 

Видання зазначає також, що документ, який надала Анжеліна Діаш для акредитації, підроблений, такого реєстраційного номеру не існує, а редакційні посвідчення «Українська правда» виглядають інакше.

Як відомо, напередодні активістка Femen Анжеліна Діаш влаштувала акцію на виборчій дільниці у Празі: коли Мілош Земан збирався проголосувати, жінка кинулася на нього, знявши сорочку і викрикуючи «Земан - путінська повія!». Ця ж фраза була написана у неї на грудях. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 липня 2017 року урочисту зустріч президента України та президента Білорусі намагалася зірвати жінка, яка оголила свої груди в будівлі адміністрації і крикнула: «Живе Білорусь!». Її одразу схопили охоронці та вивели з зали урочистих подій Адміністрації президента.

Згодом ПрАТ «Картель» заявило, що 21 липня, під час прес-конференції президентів України і Білорусі в Адміністрації президента України стався інцидент з використанням фальшивого посвідчення видавництва «Картель».

22 липня суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, зі здачею закордонного паспорта звинуваченій в хуліганстві активістці Femen Анжеліни Діаш де Кінташ, що потрапила 21 липня на прес-конференцію в Адміністрацію президента України за фальшивим посвідченням журналіста. Через простест проти візиту в Україну президента Білорусі Олександра Лукашенка їй було оголошено підозру.

Згодом під час відбіркового матчу Чемпіонату світу з футболу між збірними України та Туреччини на поле перед арбітрами матчу вибігла активістка Femen Анжеліна Діаш. На оголених грудях активістки був нанесений напис англійською мовою «Ердоган вбивця». Пряму телетрансляцію матчу з Харкова, яка велася в тому числі і на Туреччину, відразу переключили на інший об'єкт. Анжеліну Діаш затримали правоохоронці.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY