detector.media
12.01.2018 17:23
Кириленко пропонує, аби Нацрада вела перелік українських артистів-гастролерів у Росії
Кириленко пропонує, аби Нацрада вела перелік українських артистів-гастролерів у Росії
Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко пропонує законодавчо врегулювати ситуацію з виступами артистів-громадян України на території Російської Федерації й зокрема вести Державний реєстр виконавців, що здійснюють концертно-гастрольну діяльність на території країни-агресора. Такий реєстр, на його думку, може вести Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомляє прес-служба В’ячеслава Кириленка.

Віце-прем’єр-міністр пропонує такі підходи, котрі мають бути в основі нового Закону:

- українські артисти повинні повідомляти СБУ про плани гастролей на території країни-агресора;

- таких українських артистів повинні заносити до спеціально створеного Державного Реєстру виконавців, що здійснюють концертно-гастрольну діяльність на території країни-агресора, який може вести Національна рада з питань ТБ та радіомовлення;

- під час виступу чи відеокліпу артиста, якого занесено до Реєстру, на українських телеканалах повинен висвічуватись інформаційний напис:  цей виконавець гастролює на території країни-агресора. Відповідне повідомлення повинно лунати також і на радіо перед саундтреком такого артиста, пропонує Кириленко;

- зі своїх концертів в Україні виконавці, що включені до Реєстру, повинні сплачувати спеціальний збір, надходження від якого повністю скеровуються на потреби Збройних Сил України.

«До законопроекту ще будуть різні пропозиції та уточнення. Однак позиція прямої або прихованої неповаги до своєї країни повинна нарешті дістати оцінку. Від цієї ж країни», -  наголосив Кириленко.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає Верховну Раду терміново уточнити та узгодити між собою норми законодавства у сфері захисту національного телерадіоінформаційного простору, зокрема - запровадити заходи впливу на українських виконавців, які ведуть концертну діяльність на території країни-агресора. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY