detector.media
12.01.2018 13:35
Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)
Запущено другу хвилю кампанії проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО (ФОТО, ВІДЕО)
У Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок була запущена друга хвиля кампанії Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) проти сексуального та гендерного насильства в зоні АТО, розроблена креативним агентством PROVID. Кампанія отримала назву Invisible Campaign

Про це повідомили «Детектору медіа» в прес-службі AGAMA сommunications.

Під час першої хвилі кампанії UNHСR привертало увагу до проблеми гендерного та сексуального насильства в зоні АТО за допомогою зовнішньої реклами, радіоролика, прерола, банерів і цільової сторінки stopsilence.com.ua.

Завданням другої хвилі було, використовуючи ті самі інструменти, не просто висвітлити проблему, а й запропонувати один із шляхів її вирішення – номер гарячої лінії для жертв насилля. Для цього було створено символічний образ людини-невидимки, що уособлює непомітність і жертв, і проблеми загалом. Ефект невидимості створювався вручну, безпосередньо під час зйомки, а як тло використовувалося тло першої хвилі, що поєднувало обидві хвилі кампанії, йдеться в повідомленні.

До ролі «видимої» героїні долучилася Маша Єфросиніна – відома телеведуча з багаторічною активною позицією щодо боротьби з домашнім насиллям і допомоги його жертвам.

«Проблема ґендерного та сексуального насилля, як і раніше, замовчується в суспільстві, а звідси й незнання жертв такого насилля, куди звертатися за допомогою. Саме тому друга хвиля нашої кампанії спрямована закликати людей, що стали жертвами насилля, не залишатися наодинці зі своєю проблемою, а звертатися на гарячу лінію, де їх вислухають і нададуть допомогу», ‒ зазначила радник з питань захисту UNHCR Асель Ормонова.

Гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації підтримується ГО «Ла Страда-Україна». Її співробітники надають інформаційну та психологічну допомогу, а також юридичні поради.

«Добре, коли соціальна реклама пропонує шлях вирішення проблеми, а не просто її констатує. Тому ми одразу планували робити кампанію на дві хвилі – перша озвучить проблему, друга покаже, як цю проблему можна вирішити. Окремо ми вдячні Маші Єфросиніній за її згоду підтримати кампанію та потужну емоційну віддачу під час зйомок», ‒ прокоментував асоційований креативний директор PROVID Влад Галяпа.

Гаряча лінія: 116 123

UNHCR – Invisible Campaign (Stop Silence II Wave) from PROVID Advertising Agency on Vimeo.

Довідково:

Агентство ООН у справах біженців (UNHCR) — міжнародна організація, робота якої спрямована на порятунок життів, захист прав і створення кращого майбутнього для біженців, вимушених переселенців, а також осіб без громадянства. Агентство працює в Україні з 1994 року з метою захисту прав біженців, осіб, які шукають притулку, та осіб без громадянства. Від початку конфлікту в Україні у 2014 році Агентство опікується захистом прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

PROVID – перше незалежне українське креативне агентство повного циклу, створене в 1994 році. Рекламне агентство 2017 року, входить до ТОП-5 агентств за рейтингом ВРК з 2008 року. PROVID неодноразовий переможець таких галузевих конкурсів, як Effie, Golden Drum, Golden Hammer, Epica, КМФР, «Білий квадрат», «Ідея» тощо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY