detector.media
11.01.2018 13:39
У ГПУ не підтвердили, але й не спростували інформацію телеканалу «Аль-Джазіра» про мільярди Януковича
У ГПУ не підтвердили, але й не спростували інформацію телеканалу «Аль-Джазіра» про мільярди Януковича
У Генпрокуратурі України не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом «Аль-Джазіра» документ щодо конфіскації $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента-втікача Януковича

Про це на брифінгу заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, повідомив кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не можемо ані спростувати, ані підтвердити той документ, який було оприлюднено в результаті розслідування «Аль-Джазіра». Звертаю вашу увагу, що оприлюднений документ не містить ані підписів, ані печатки, ані унікального судового номеру. Хотів би відзначити, що в нашій державі, як і в будь-якій іншій державі, є порядок поводження з таємними документами. В нашій державі зазначене питання є компетенцією Служби безпеки України. Тобто ще раз звертаю увагу: ми ані підтверджуємо, ані спростовуємо реальну природу оприлюдненого документу. Це буле зроблено відповідними органами дещо пізніше», - заявив Єнін.

Як повідомляв «Детектор медіа», медіакомпанія «Аль-Джазіра», що працює в Катарі, оприлюднила рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів США, що належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Розслідувачі телеканалу оприлюднили рішення , яке містить 95 сторінок. Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликала в законному порядку опублікувати цей вирок.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY