detector.media
11.01.2018 11:57
Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу
Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу
Прокуратура підтримала клопотання адвокатів Олексія Пукача про перерахунок терміну його перебування в СІЗО за «законом Савченко», щоб той не назвав Леоніда Кучму замовником вбивства Георгія Гонгадзе

Про це в коментарі виданню «Цензор.НЕТ» розповів журналіст Олексій Подольський, який є другим потерпілим у справі Гонгадзе.

За словами Олексія Подольського, рішення про перерахунок терміну з другого разу схвалив Чортківський райсуд Тернопільської області. Раніше цей суд, а також Шевченківський та Печерський райсуди Києва, не задовольняли відповідне прохання.

«Не випадково це нікому не відомий суд! Йде торгівля з Пукачем давно. Його шантажують. Торгуються. Його хочуть випустити на свободу, а він у відповідь повинен відмовитися від свідчень щодо Кучми. І торгується з Пукачем генпрокурор Луценко», - стверджує журналіст.

За його версією, якщо Пукач не називатиме Кучму замовником викрадення і вбивства Гонгадзе, його довічне ув'язнення в касаційній інстанції замінять 15-річним терміном.

«Не знаю, чи змінив Пукач свої свідчення. Але не здивуюся, якщо Пукач перестане вказувати на Кучму і за це вийде на свободу. Адже з рішення Чортківського суду виходить, що він відсидів уже 14 років. Якщо зараз у касації доб'ються, що йому довічний термін замінять на 15 років в'язниці, то він незабаром вийде», – припускає пан Подольський.

Як повідомляв «Детектор медіа», суд задовольнив клопотання адвоката й перерахував за «законом Савченко» 6,5 років попереднього ув'язнення як 13 років основного покарання начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У матеріалах суду зазначається, що Пукач перебував у слідчому ізоляторі з 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року, тобто близько 6,5 років. Як пише видання, за «законом Савченко», один день попереднього ув'язнення зараховується як два дні у строк основного покарання. Таким чином, станом на 10 січня 2017 року засуджений відбув уже більше 14 років тюремного ув'язнення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY