detector.media
10.01.2018 12:18
«Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Добронравова до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України
«Студія 1+1» оскаржила в суді внесення зірки «Сватів» Добронравова до списку осіб, які загрожують нацбезпеці України
Суд відкрив за позовом «Студія 1+1» провадження у справі, судове засідання заплановане на 15 лютого

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Окружного адміністративного суду міста Києва.

Телекомпанія «Студія 1+1» просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати наказ Міністерства культури про внесення російського актора Федора Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Позивач також просить визнати протиправним і скасувати наказ Державного агентства України з питань кіно щодо анулювання посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів (із його участю, зокрема «Сватів» - ред.).

Як повідомляв «Детектор медіа», СБУ заборонила актору серіалу Федору Добронравову в’їзд в Україну на три роки. Співробітники спецслужби задокументували, що Добронравов неодноразово робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією. Актор також багато разів відвідував окупований півострів, що є порушенням законодавства України.

Художній керівник Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому закликав боротися з кумівством, а не із «Сватами».

28 листопада Міністерство культури України внесло російського актора Федора Добронравова, який знімається у серіалі «Свати» студії «Квартал 95» до так званого «чорного списку» - Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

29 листопада Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY