detector.media
08.01.2018 11:48
Президент Франції поклав вінок до офісу журналу Charlie Hebdo
Президент Франції поклав вінок до офісу журналу Charlie Hebdo
Президент Франції Емманюель Макрон 7 січня узяв участь у покладанні вінка перед колишнім офісом сатиричного журналу Charlie Hebdo, щоб вшанувати пам'ять загиблих у третю річницю вбивства співробітників журналу ісламістськими бойовиками

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на BBC News (World).

До Макрона приєдналися журналісти видання, які вижили, а також члени уряду Макрона та мер Парижа Енн Ідальго.

Терористичні атаки 2015 року в Парижі почалися 7 січня, коли озброєні нападники вбили в офісі сатиричного журналу Charlie Hebdo дванадцятеро людей. За два дні після цього теракту озброєний бойовик угруповання «Ісламська держава» захопив заручників у крамниці кошерних продуктів на сході Парижа, тоді загинуло 4 людей.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що влада розвиватиме «юридичний механізм для захисту демократичного життя від фейкових новин».

Про це він сказав 3 січня на святковому заході для преси.

Документ уможливить закриття за рішенням суддів акаунтів у інтернеті, видалення інформації сумнівного змісту та обмеження доступу до окремих сайтів. Так само онлайн-платформи мають зобов’язати до більшої прозорості щодо осіб тих, хто поширює інформацію через ці ресурси, особливо коли йдеться про проплачені матеріали з метою їхнього показу якомога більшому числу користувачів.

Як повідомляє ВВС, пан Макрон також зазначив, що фейки навмисно розмивають лінію між істиною та брехнею, підривають віру людей у ліберальну демократію.

Фото: ria.ru

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY