detector.media
05.01.2018 17:15
У Луцьку за фактом нападу на знімальну групу каналу «Аверс» відкрито кримінальне провадження
У Луцьку за фактом нападу на знімальну групу каналу «Аверс» відкрито кримінальне провадження
30 грудня 2017 року дві невідомі жінки, що були пасажирками маршрутного таксі «Київ-Луцьк», після прибуття до Луцька розбили камеру журналістам місцевого телеканалу «Аверс». Поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Як йдеться у сюжеті, дві жінки, що назвалися працівницями прокуратури Києва, спровокували конфлікт дорогою до Луцька. Вони нецензурно лаялися, дозволяли собі ображати волинян, а зрештою почали шарпати старшу жінку, яка зробила їм зауваження.

Коли автобус приїхав до Луцька, на них уже чекали активісти і журналісти, зокрема знімальна група ТРК «Аверс» у складі журналістки Віри Шевчук та оператора Дмитра Кудика. Після зупинки маршрутного таксі жінки продовжили шарпанину, погрожували журналістам та активістам. Одна з них кинулася до знімальної групи телеканалу «Аверс» й розбила освітлення на камері.

Згодом жінки зізналися, що вони не прокурорки. За півгодини на місце пригоди приїхали патрульні і слідчо-оперативна група.  

Журналістка Віра Шевчук та оператор Дмитро Кудик написали заяву щодо нападу до поліції. За фактом перешкоджання журналістській діяльності відкрито кримінальне провадження.

Нагадаємо, у листопаді 2017 році телерадіокомпанія «Аверс» звернулась до правоохоронних органів із заявою про погрози на адресу журналістів та редакції каналу в мережі Фейсбук - у коментарях співробітника інтернет-видання ВолиньPost.

На фото – на місці пригоди

Фото:  скріншот з відео ТРК «Аверс»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY