detector.media
04.01.2018 14:47
Клімкін підтримав Макрона у боротьбі з фейковими новинами
Клімкін підтримав Макрона у боротьбі з фейковими новинами
Глава вітчизняного МЗС висловив думку, що в Україні теж варто боротися з фейковими новинами, і не лише у виборчий період

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін схвально відгукнувся про ідею президента Франції Емануеля Макрона боротися з фейковими новинами.

Про це пан Клімкін написав у своєму Twitter.

Глава українського МЗС наголосив, що російський пропагандистський канал Russia Today тільки місяць у французькому інформаційному просторі, а французький лідер Макрон вже анонсував закон щодо «анти-fake news» для захисту від дезінформації і пропаганди.

«Відсіч тим, хто використовує інформацію як зброю проти демократії! Може, і нам варто боротися з фейковими новинами в електоральний період? Та й взагалі не завадило б», - запропонував Павло Клімкін.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що влада розвиватиме «юридичний механізм для захисту демократичного життя від фейкових новин».

Про це він сказав 3 січня на святковому заході для преси.

Документ уможливить закриття за рішенням суддів акаунтів у інтернеті, видалення інформації сумнівного змісту та обмеження доступу до окремих сайтів. Так само онлайн-платформи мають зобов’язати до більшої прозорості щодо осіб тих, хто поширює інформацію через ці ресурси, особливо коли йдеться про проплачені матеріали з метою їхнього показу якомога більшому числу користувачів.

Як повідомляє ВВС, пан Макрон також зазначив, що фейки навмисно розмивають лінію між істиною та брехнею, підривають віру людей у ліберальну демократію.

Фото: NewsONE

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY