detector.media
04.01.2018 11:49
Журналісти «Експресу» вимагають поновлення доставки газети «Укрпоштою» (ФОТО)
Журналісти «Експресу» вимагають поновлення доставки газети «Укрпоштою» (ФОТО)
Працівники газети «Експрес» розпочали акцію протесту «Червона картка для Гройсмана». Під стінами львівської ОДА розвантажують і складають штабелями свіжі номери газета, які «Укрпошта», всупереч, як стверджують у редакції, чинному договору відмовилась прийняти для розповсюдження передплатникам

Про це повідомляє кореспондент «Експресу» з місця події. 

«Ми вимагаємо негайно розблокувати доставку газети «Експрес» нашим читачам», — зазначають журналісти.

До приміщення Львівської ОДА прибувають автомобілі зі свіжим випуском газети, який відмовилась розповсюдити «Укрпошта». Газети викладаються на палети.

«Ми будуємо барикаду із газет, які виготовили на замовлення наших передплатників, – кажуть журналісти «Експресу». – Держава в особі «Укрпошти» відмовляється доставити газети нашим читачам. Передплатники, які перерахували кошти за газету, позбавлені права її отримати. Це – порушення прав наших читачів».

Організатори акції стверджують, що «Укрпошта» «без пояснення причин раптом відмовилася виконувати свої обов'язки» з розповсюдження газети «Експрес», і обіцяють щотижня безоплатно доставляти газету і залишати її під будинком представника Президента.

Учасники акції скандують: «Експрес» не для влади, а для людей!», «Стоп блокаді!» тощо.

Працівники «Експресу» повідомили, що голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка  підтримав вимоги журналістів, продемонструвавши лист-звернення, скероване напередодні до керівництва «Укрпошти». У ньому ОДА пропонує чотири чіткі кроки для розблокування діяльності газети.

«Зокрема у листі йдеться: «Для врегулювання ситуації, що склалася, пропонуємо наступне: 1. Продовжити дію діючого Договору з узгодженим протоколом розбіжностей на розповсюдження періодичних видань за передплатою між ТзОВ «Експрес Медіа сХаб» та ПАТ «Укрпошта» на 2018 рік», - зазначається в повідомленні.

Генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський заявив, що готовий підписати з «Експресом» договір на загальних умовах «одразу після того, як вони компенсують нам збитки по поверненню передплати».

«Ми розповсюджуємо ці газети вроздріб, а на передплату договору немає», - написав пан Смілянський на своїй сторінці у Facebook. Він також пообіцяв, що сьогодні, 4 січня, «Укрпошта» зробить офіційну заяву щодо подій між нею та медіахолдингом «Експрес».

Як повідомляв «Детектор медіа», ситуація склалася через те, що «Укрпошта» припинила приймати передплату на газету «Експрес» по всій країні. На підприємстві «Детектору медіа» пояснили, що газета не сплатила в повному обсязі за послуги. Крім того, за повідомленням «Укрпошти», не укладено Договір – доручення на розповсюдження періодичних видань за передплатою у наступному 2018 році.

Фото: «Експрес» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY