detector.media
Детектор медіа
03.01.2018 18:53
Студію «Квартал 95» звинуватили в ксенофобії
Студію «Квартал 95» звинуватили в ксенофобії
«Кварталівці» пообіцяли вилучити з мережі один з номерів новорічного «Вечірнього Кварталу»

Новорічний випуск «Вечірнього Кварталу» від Студії «Квартал 95» викликав обурення в мережі – через номер про «камінг-аут актора ніжинського ТЮГу». Одними з найперших проблему озвучили на сторінці ГО «Врятуй Жовтень» у Фейсбуці.

«Одночасно із спекулятивними закликами до СБУ зробити Україну безпечніше, колектив вирішив нормалізувати насилля проти ЛГБТ в Україні у своєму новорічному випуску, – йдеться в дописі. – Тим самим наражаючи сотні тисяч українських громадян та громадянок на небезпеку з боку споживачів продукту студії. Пропаганда насилля, мова ненависті та отуплення публіки не може мати місце на екранах центральних телеканалів у воюючій з РФ Україні. Адже такий медійний продукт притаманний саме кремлівській Росії».

В номері новорічної програми, який обурив активістів, розігрувалася ситуація, в якій один з акторів ТЮГУ Ніжина під час репетиції вистави «Буратіно» зізнається в тому, що він змінив стать, після чого його колеги усілякими способами його принижують, називають «позором тата Карла» й відпускають чимало каламбурних жартів на тему сексуальної орієнтації.

У коментарях до цього посту згодом з’явилося повідомлення від Фейсбук-сторінки Студії «Квартал 95» з вибаченнями. При цьому, на самій сторінці «Кварталу» записів на цю тему зроблено не було.

«Друзья, номер новогоднего «Вечернего Квартала» про Буратино, несомненно, не имел цели оскорбить кого-либо, но мы признаем, что он мог показаться таким, – йдеться в коментарі. – Приносим свои искренние извинения тем, кого он обидел. Номер будет удален со всех официальных каналов Студии «Квартал 95» и изъят из общего доступа».

Проте чимало користувачів Фейсбуку встигли висловити невдоволення номером, звинуватити команду в гомофобстві та розпалюванні ненависті.

Свою думку з приводу цього номеру висловив й ведучий телеканалу «Еспресо» Богдан Буткевич.

Фото: Фейсбук

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY