detector.media
02.01.2018 18:00
Німеччина погрожує Facebook штрафами через незаконний збір даних юзерів
Німеччина погрожує Facebook штрафами через незаконний збір даних юзерів
В антимонопольному відомстві Німеччини звинувачують Facebook у зборі та обробці даних користувачів без їхнього відома й погрожують санкціями. Відповідне попередження компанія вже отримала

Про це пише «Європейська правда» з посиланням на Deutsche Welle.

Як заявив керівник Федерального антимонопольного відомства Німеччини Андреас Мунд, Facebook проводить політику, що діє всупереч європейським нормам щодо збору та обробки даних юзерів. Такі дії з боку американської компанії розцінюються експертами антимонопольного відомства ФРН як «зловживання домінуванням на ринку».

У відомстві переконані, що користувачам доводиться рахуватися з масивним збором їхніх даних, у тому числі й з інших джерел, про що їх не попереджають.

Відповідне застереження щодо застосування можливих штрафів американська компанія отримала у грудні минулого року, наголосив Мунд. 

За його словами, над санкціями у відомстві будуть роздумувать лише після реації Facebook на попередження антимонопольного відомства.

Нагадаємо, у травні Національна комісія з інформаційних технологій і свободи Франції вже оштрафувала компанію Facebook на 150 тис. євро через збір даних користувачів соціальної мережі. Того разу йшлося про те, що Facebook використовує особисті дані людей для адресної реклами. Також у Франції заявили, що соцмережа стежила за пошуковими запитами своїх користувачів без їх відома за допомогою cookies, які містять історію відвідин сайтів та інформацію про вподобання.

У вересні в Іспанії заявили, що соціальна мережа Facebook незаконно збирає інформацію про мільйони користувачів з країни. Це загрожує компанії штафом в  1,2 млн євро. Раніше з цього приводу з Facebook також судилася Бельгія.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY