detector.media
02.01.2018 11:16
У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися
У Росії всі користувачі месенджерів мають зареєструватися
У Росії з 1 січня набрав чинності закон про регулювання роботи месенджерів. Згідно з новими правилами, всі користувачі месенджерів повинні бути зареєстровані

Тобто аккаунт у таких сервісах повинен бути прив’язаний не до анонімної адреси електронної пошти, а до конкретного номера телефону, повідомляє «Крим.Реалії».

Водночас всі паспортні дані власників сім-карти є в операторів стільникового зв’язку й можуть бути затребувані для перевірки правоохоронними органами.

Як зазначає видання, у разі відмови ідентифікувати користувачів, з адміністрації сервісів можуть стягнути штраф до одного мільйона рублів. Крім того, якщо месенджери не виконуватимуть вимоги про обмеження надсилання забороненої інформації, то оператор зв’язку зможе обмежити доступ до них.

Нагадаємо, у січні 2017 року Міністерство внутрішніх справ Росії і Роскомнагляд заявляли про намір ввести в законодавство країни визначення месенджерів і зобов'язати їхніх розробників надавати можливість ідентифікації користувачів.

Закон був підписаний президентом Росії Володимиром Путіним у липні. Громадські активісти вимагають скасувати закон про месенджери й інші обмежувальні заходи в інтернеті. У серпні в кількох регіонах пройшли акції «За вільний інтернет».

Фото: Ведомости

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY