detector.media
02.01.2018 09:50
У Нью-Йорку напередодні Нового року вимагали звільнення Олега Сенцова
У Нью-Йорку напередодні Нового року вимагали звільнення Олега Сенцова
Жителі Нью-Йорка вийшли на акцію до консульства Росії з вимогою звільнити з-за ґрат українського режисера, кримчанина Олега Сенцова, якого засуджено до 20 років колонії суворого режиму

Про це у Facebook повідомив український і американський режисер-документаліст і продюсер Андрій Загданський, пише «Радіо Свобода».

«Ми прийшли і сказали: "Звільніть Олега Сенцова". І ще ми сказали, що ми пам’ятаємо про нього. І будемо думати про нього в новорічну ніч. Було дуже холодно», – написав режисер.

Нагадаємо, Олега Сенцова разом із Олександром Кольченком затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

За останніми повідомленнями, стан здоров’я Олега Сенцова в колонії на Ямалі різко погіршився: перебуваючи у російських колоніях, він сильно схуд, погано харчувався, у нього почалися проблеми із серцем.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY