detector.media
31.12.2017 14:01
Розпочато виробництво кіноальманаху «На своїй землі» про війну на сході України
Розпочато виробництво кіноальманаху «На своїй землі» про війну на сході України
22-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Вавілон» контракт про надання державної фінансової підтримки кіноальманаху «На своїй землі».

Про це повідомляється на сайті Держіно.

Проект кіноальманаху став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Це добірка короткометражних фільмів проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», відібраних за результатами Конкурсу сценаріїв «Своє кіно».

До кіноальманаху увійшли 7 короткометражних фільмів, об’єднаних темою міжлюдських відносин під час війни в Україні.

«Тема АТО, патріотизму та героїзму воїнів неоголошеної війни подана у фільмах кіноальманаху з позиції щоденного життя звичайних людей. У фільмах альманаху відсутні картини «військових дій» чи «плакатних образів» героїчних воїнів АТО. Кожна кіноновела альманаху демонструє різні життєві обставини, «осмислює» вплив війни в Україні на життя звичайних людей. Фільми альманаху сповідують справжній героїзм українських військових, патріотизм у суспільстві, а головне  – важливість взаємодопомоги у напруженій ситуації в суспільстві. Кожен фільм окремо, і весь альманах загалом, доносить головне повідомлення: все буде добре, ми переможемо, ми на своїй землі!», - анонсує Держкіно.

До кіноальманаху увійшли такі стрічки: «На своїй землі», реж. Олександр Кириєнко; «Чоловік», реж. Оксана Артеменко; «Кадет», реж. Олександр Столяров; «Голос», реж. Михайло Іллєнко; «Холодний дощ самотності», реж. Олег Павлюченков; «Кобзарський цех», реж. Віктор Придувалов та «Доки палає свічка», реж. Віктор Придувалов.

Продюсером кіноальманаху є ініціатор конкурсу «Своє кіно» Андрій Різоль. Сума державної фінансової підтримки проекту становить 2 млн 745 тис. 600 грн., при загальній вартості виробництва 5 млн 491 тис. 200 грн.

Нагадуємо, що конкурс сценаріїв «Своє кіно» стартував у листопаді 2016-го року за сприяння Державного агентства України з питань кіно і став першим кроком у реалізації комплексного соціального комунікаційного проекту «Дивись українське – твори своє майбутнє!», створеного з метою сприяння розвитку українського кінематографа.

У травні 2017 року стало відомо, що після оголошення результатів конкурсу сценаріїв та сценарних заявок «Своє кіно» проект «Дивись українське – твори своє майбутнє!» розпочав підготовку до виробництва добірки фільмів, які будуть екранізуватися за сценаріями-переможцями конкурсу.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY