detector.media
30.12.2017 16:02
Нацагентство з розшуку активів заявляє про арешт офісу газети «Вести» у Києві
Нацагентство з розшуку активів заявляє про арешт офісу газети «Вести» у Києві
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними внаслідок корупційних та інших злочинів, заявляє про арешт офісу газети «Вести» в столичному торгово-офісному центрі «Гулівер». Приміщення передані в управління агентства.

Про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланнам на відповід агентства на запит.

Згідно з інформацією, 14 липня 2017 року Печерським районним судом Києва було накладено арешт на 31,32 і 33 поверхи зазначеної будівлі. Далі рішенням цього ж суду від 28 вересня 2017 року заарештовані приміщення були передані в управління агентства, запис про це був внесений в Державний реєстр майнових прав 6 жовтня.

Як пояснюють у прес-службі відомства, 15 грудня 2017 року співробітники агентства прибули в торговий центр з метою огляду, оцінки стану зазначених приміщень, а також встановлення переліку компаній, які орендують там офіси.

В агентстві також повідомили, що в процесі огляду співробітники компанії, що займає 32 поверх офісного центру (редакція газети «Вести». - Ред.) намагалися перешкоджати діям співробітників агентства.

Раніше, 15 грудня, в офіс газети «Вести», розташований в торговельно-офісному комплексі Gulliver, прийшли співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, у супроводі поліціянтів.

Нагадаємо, за інформацією джерел «Детектора медіа», візит Військової прокуратури в офісі «Вестей» 16 листопада, де, начебто, відбувався процес передачі майна редакції у Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, пов’язаний зі справою колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина».

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив 30 травня 2016 року, що справи високопосадовців часів Віктора Януковича - бізнесмена, власника «Українського медіа холдингу» Сергія Курченка та колишнього міністра доходів і зборів, якого називають власником медіахолдингу «Вести Украина» Олександра Клименка, - передані першому заступнику головного військового прокурора Володимиру Жербицькому.

Згодом головний військовий прокурор, заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявляв, що головна військова прокуратура може завершити розслідування справ бізнесмена, власника «Українського медіа холдинга» Сергія Курченка і екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка до кінця 2016 року.

8 лютого 2017 року Апеляційний суд Києва задовольнив клопотання слідчого Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому міністру доходів і зборів України Олександру Клименку. Натомість його адвокати неодноразово заявляли, що екс-міністр доходів і зборів та лідер партії «Успішна країна» Олександр Клименко не має статусу підозрюваного і всі дії Генеральної прокуратури, які здійснюються відносно політика, є незаконними.

У березні 2017 року заступник генпрокурора, головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Головна військова прокуратура звернулася до редакції газети «Вести» з пропозицією опублікувати виклик колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка для проведення з ним необхідних процесуальних та слідчих дій. 

14 липня Військова прокуратура та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести» й «Радио Вести» та інших приміщеннях, які належать екс-міністру з доходів і зборів Олександру Клименку, у справі «злочинної організації Януковича-Клименка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY