detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
29.12.2017 22:17
Нацрада поки не хоче додавати до списку адаптованих каналів «В гостях у сказки» та Spike
Нацрада поки не хоче додавати до списку адаптованих каналів «В гостях у сказки» та Spike
27 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення планувала доповнити двома телеканалами Перелік іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Проект рішення передбачав додати два телеканали до так званого «списку адаптованих каналів», дозволених для ретрансляції українським провайдерами:

- «В гостях у сказки» – дитячий російськомовний телеканал з іспанською ліцензією за зверненням британської компанії Content Generation Distribution Ltd;

- Spike – розважальний кіноканал американських фільмів і серіалів із чеською авторизацією та українською звуковою доріжкою за зверненням представника правовласника (MTV Networks Europe) Марчана В.О.

Однак член Нацради Сергій Костинський запропонував відкласти розгляд звернення правовласника телеканалу Spike, щоб детальніше проаналізувати це питання. А за додавання до переліку телеканалу «В гостях у сказки» проголосували лише двоє членів Нацради, тож рішення на набрало достатньої кількості голосів. Нагадаємо, що на попередньому засіданні за пропозицією члена Нацради Олега Черниша Нацрада перенесла на тиждень розгляд звернення правовласника каналу «В гостях у сказки».

Водночас Нацрада за зверненням правовласника змінила в Переліку іноземних програм назву телеканалу Travel HD на This is Bulgaria.

Слід нагадати, що телеканал Spike входить до пулу каналів американської корпорації Viacom, дистрибутором яких в Україні виступає група «1+1 медіа». Загалом «1+1 медіа» дистрибутує такі українські та іноземні телеканали: «1+1», «2+2», ТЕТ, «ПлюсПлюс», «Бігуді», «Уніан ТБ», 1+1 International, «Квартал TV», Paramount Comedy, Bolt, Star Cinema, Star Family, Nickelodeon, Nickelodeon HD, Nick Jr, Spike, VH1, VH1 Classic, MTV, MTV Live HD, MTV Rocks, MTV Dance, MTV Hits. Spike – єдиний з пулу іноземних каналів у дистрибуційному пакеті «1+1 медіа» не входить до Переліку іноземних каналів, затвердженого Нацрадою.

У листопаді виконавчий директор групи «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук оголосив, що у 2018 році «1+1 медіа» готується дистрибутувати два нових платних серіальних канали. Невдовзі група «1+1 медіа» проліцензувала в Нацраді телеканал Paramount Comedy – українську версією міжнародного розважального телеканалу Comedy Central, спільний проект «1+1 медіа» та Viacom.

Станом на кінець грудня 2017 року Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічує 170 іноземних телеканал, у тому числі чотири – російські (з юрисдикцією РФ).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY