detector.media
29.12.2017 19:11
МІП планує на початку року розширити перелік сайтів, які слід блокувати
МІП планує на початку року розширити перелік сайтів, які слід блокувати
Міністерство інформаційної політики має намір на початку 2018 року опублікувати доповнення до списку сайтів, які необхідно закрити у зв'язку з їхньою загрозою для інформаційної безпеки України.

Про це йдеться у відповіді міністерства на запит «Українських новин».

Мінінформполітики зазначає, що доповненням до переліку інтернет-ресурсів, які містять інформацію з ознаками такої, що може порушувати чинне законодавство України, наразі присвоєно гриф «для службового користування».

«На початку наступного року для розгляду й обговорення Експертною радою при міністерстві гриф обмеження доступу буде знято», - сказано відповіді. Після цього з оновленим переліком сайтів можна буде ознайомитися на сайті міністерства.

Нагадаємо, наприкінці травня заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив «Детектору медіа», що Експертна рада МІП передала СБУ список із 20 інтернет-ресурсів з антиукраїнським контентом, які можуть бути заблоковані згідно з Доктриною інформаційної безпеки України. Але список не розголошувався.

19 червня Міністерство інформаційної політики оприлюднило перелік сайтів, переданий до СБУ для можливого блокування. До переліку потрапили 20 інтернет-ресурсів: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, novorosinform.org, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, politnavigator.net, odnarodyna.org, zasssr.info, ruspravda.info, on-line.lg.ua, ruscrimea.ru, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru.

Раніше, у березні, міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив «Детектору медіа», що антиукраїнські сайти має закривати суд за результатами моніторингу МІПу та аналізу СБУ й Експертної ради.

Жодних повідомлень про судові рішення щодо блокування 20 інтернет-ресурсів з переліку МІПу не було, але деякі інтернет-провайдери без рішень суду вже блокують доступ користувачів до сайтів з оприлюдненого міністерством списку – наприклад, «Ланет».

Нагадаємо, що 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY