detector.media
28.12.2017 17:39
СБУ заявляє, що протягом року суди винесли обвинувальні вироки 36 адміністраторам антиукраїнських ресурсів в інтернеті
СБУ заявляє, що протягом року суди винесли обвинувальні вироки 36 адміністраторам антиукраїнських ресурсів в інтернеті
Протягом 2017 року співробітники підрозділів контррозвідувального захисту у сфері інформаційної безпеки СБУ припинили діяльність 388 осіб, причетних до адміністрування та модерування антиукраїнських ресурсів у інтернеті. За матеріалами спецслужби зареєстровано 43 кримінальні провадження.

Про це повідомляє Прес-центр СБУ.

Як заявляє СБУ йдеться про агітаторів, «які переважно у російських соцмережах поширювали матеріали заклики до повалення конституційного ладу та державної влади, проведення масових заворушень та іншу антиукраїнську пропаганду».  

З початку року суди внесли 36 обвинувальних вироків власникам та адміністраторам антиукраїнських спільнот та сторінок у соціальних мережах, зокрема «ВКонтакте» та «Одноклассники». Їхні дії кваліфіковані за ст. 109  (насильницька зміна чи повалення конституційного ладу), ст. 110  (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

У 2017 році співробітники СБУ також припинили використання міжнародними злочинними угрупуваннями 24 сайтів в українському сегменті Інтернет, через які відбувалась координація терористичної та іншої протиправної діяльності. Припинено також функціонування мережі з десяти інформаційних інтернет-сайтів, яка була створена російськими спецслужбами для поширення неправдивих повідомлень маніпулятивного характеру в рамках гібридної інформаційної агресії проти України, зазначає СБУ. Ресурси, які входили в мережу, були зареєстровані з використанням викрадених на території РФ паспортів українських заробітчан.

Нагадаємо, у грудні співробітники Служби безпеки України (СБУ) припинили діяльність трьох адміністраторів у соціальних мережах, які розміщували антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів з російських спецслужб.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY