detector.media
27.12.2017 11:57
Розпочато виробництво документального фільму-мюзиклу «Заповідник Асканія»
Розпочато виробництво документального фільму-мюзиклу «Заповідник Асканія»
21-го грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «435 ФІЛМС» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «Заповідник Асканія».

Про це йдеться на сайті Держкіно.

Проект фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію є Андрій Литвиненко, продюсером  – Анна Паленчук. Сума державної фінансової підтримки становить 845 тис. 130 грн. при загальній вартості виробництва 1 млн. 207 тис. 328 грн.

«Асканія-Нова є найбільшим степовим заповідником у Європі, розташованим на півдні України, біля Кримського півострова. У дореволюційні часи Асканія-Нова була центральним маєтком барона Фальц-Фейна. Цей німецький колоніст побудував залізницю, телеграф та  аеропорт, завдяки унікальній зрошувальній системі заснував дендропарк та заповідник. Це був справжній оазис посеред дикого степу, де жили тварини з усього світу», - анонсує стрічку Держкіно.

Режисер Андрій Литвиненко народився в Херсоні, від якого до заповідника 154 кілометри.  «Образ Асканії  –  це образ дуже цінного, заповідного діаманта, розташованого просто посеред бруду. Це фільм про унікальних тварин і людей, які живуть в оазисі посеред напівпустелі та борються за своє існування в мінливих політичних, економічних і погодних умовах. Цей світ у небезпеці. Через недбале ставлення суспільства ми можемо втратити це диво», - сказав він.

Оскільки в Асканії є музична школа та навіть хіп-хоп сцена, творці фільму бачать його першим українським документальним фільмом-мюзиклом  –  мюзиклом про життя тварин та людей в заповіднику Асканія-Нова.

Реліз фільму запланований на літо 2018-го року. 

Нагадаємо, Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «К-Медіа Плюс» контракт про надання державної фінансової підтримки повнометражному документальному фільму з елементами анімації «Лобановський, Блохін та інші в неслужбових звітах майора КДБ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY