detector.media
27.12.2017 11:30
Воєнна драма «Андрій Сулейман» розповість про 20-річного волонтера Червоного Хреста
Воєнна драма «Андрій Сулейман» розповість про 20-річного волонтера Червоного Хреста
Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «ТАБОР» контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «Андрій Сулейман»

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.

Проект стрічки став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію є Аліна Горлова, продюсером – Maксим Наконечний. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 2 млн 251 тис. 484 грн при загальній вартості виробництва 4 млн 73 тис. 167 грн.

Андрій Сулейман народився в Сирії, після початку війни там був змушений переїхати на батьківщину матері Андрія – у Лисичанськ, де через два роки теж почалися бойові дії. Зараз Андрієві двадцять, він працює волонтером у Червоному Хресті. Його життя постійно було пов’язане з бойовими діями, і тепер він може зробити свій власний вибір: продовжувати цей шлях чи назавжди забути про війну, наголошується в повідомленні.

За словами творців картини, для того, щоб показати наслідки воєнних дій на прикладі однієї родини, знімальна група вирушила в Сирію, до міста, де жила родина Сулейманів: «Ми знаходимо їхній дім та декількох родичів, які вирішили залишитися. Історії Донбасу та Сирії починають йти паралельно, моментами перетинаючись на схожих долях сирійців та українців.

Реліз фільму запланований на осінь 2018-го року.

Як повідомляв «Детектор медіа», Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «К-Медіа Плюс» контракт про надання державної фінансової підтримки повнометражному документальному фільму з елементами анімації «Лобановський, Блохін та інші в неслужбових звітах майора КДБ».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY