detector.media
27.12.2017 11:18
У соцмережах розпочалася акція #Зустрінь_своїх із закликом зустріти звільнених українських полонених
У соцмережах розпочалася акція #Зустрінь_своїх із закликом зустріти звільнених українських полонених
В українських соціальних мережах шириться хештеґ акції #Зустрінь_своїх, ініціатори якої закликають увечері 27 грудня зустріти на військовому аеродромі «Борисполя» 74 українців, які мають бути звільнені з полону проросійських бойовиків на Донбасі в межах обміну за формулою «306 на 74».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Як дістатися? Зі станції метро «Бориспільська» (зелена гілка) приблизно з 17:00 будуть ходити безкоштовні автобуси прямо до місця зустрічі. Можна доїхати своїм ходом на авто або попутками, але врахуйте, що це не знайомий всім аеропорт «Бориспіль», а військовий аеродром… Що з собою брати? По-перше, тепло одягніться. Це не термінал з VIP-зоною. Тому беріть з собою термоси з гарячим чаєм, а ще – прапори, кульки, квіти і плакати, якщо захочете», – пропонує один із організаторів акції Юрій Гудименко.

26 грудня ввечері представники української сторони вилетіли на Донбас напередодні обміну полоненими. Як повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, йдеться про уповноважену Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську, представників ГПУ, СБУ, Міноборони, а також експертів гуманітарної підгрупи на переговорах у Мінську.

Відомо, що обмін відбудеться за формулою «306 на 74» о 12.00 27 грудня.

Ірина Геращенко з посиланням на дані СБУ заявляє, що на сьогодні в полоні підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі перебувають 170 громадян України. Представники ОРДЛО підтверджують утримання лише 97-ми.

Протягом останніх півтора року процес звільнення заручників був заблокований, хоча є однією з умов Мінських угод.

Текстову трансляцію обміну полоненими веде видання «Новости Донбасса».

Нагадаємо, прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков відмовився відповідати на запитання, чи будуть звільнені Олег Сенцов та інші українці, засуджені в РФ, в рамках обміну заручників, який має відбутися 27 грудня.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Крім того, на Донбсі вже півроку знаходиться у полоні бойовиків український журналіст Станіслав Асєєв. Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звертався до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста. За останньою інформацією, бойовики не погоджуються на обмін Станіслава Асєєва.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY