detector.media
27.12.2017 10:27
Генпрокурор зізнався журналістам, що вважає публічний конфлікт з НАБУ помилкою
Генпрокурор зізнався журналістам, що вважає публічний конфлікт з НАБУ помилкою
Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю кільком українським телеканалам розповів, що і він, і директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник визнали публічне зведення рахунків помилкою

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми зустрілися з паном Ситником буквально днями, після його повернення з США. Ми обговорили ситуацію і спільно прийшли до того, що було помилкою публічно зводити рахунки. Заяви НАБУ, що їм перешкоджають, інші речі, в тому числі, з мого боку», - сказав Юрій Луценко.

За його словами, він направив до Верховної Ради пропозиції щодо змін до законів, які вважає «неадекватними».

«Наприклад, набір нелегальних агентів на відкритих конкурсах. Але це закон, і якщо він неправильний, то його змінюють, а не порушують», - наголосив Генпрокурор.

29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Тоді ж у конспіративних приміщеннях НАБУ відбулися обшуки, нагадує Українська правда. 

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для бюро, завербувала Пімахову для тиску на бюро.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, детективів НАБУ обраними без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, – незаконною.

У свою чергу глава НАБУ Артем Ситник слова Луценка спростував.

6 грудня глави фракцій БПП і НФ внесли до Верховної Ради законопроект, який дозволяє звільнення директора НАБУ без аудиту. Через кілька годин цей проект закону був знятий з порядку денного.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY