detector.media
26.12.2017 16:44
Віце-прем’єр поставив перед Мінкультом і Держкіно завдання на наступний рік
Віце-прем’єр поставив перед Мінкультом і Держкіно завдання на наступний рік
Щоб всі інноваційні та інвестиційні моделі закону «Про державну підтримку кінематографії» запрацювали в повному обсязі, потрібно чимало зробити з погляду впорядкування нормативної бази, яка запустить цей процес на повну силу, вважає віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

Про це урядовець заявив на Всеукраїнській нараді працівників культури, повідомляє Урядовий портал. 

«Тому завдання перед Мінкультури і Держкіно на наступний рік – завершити цю справу, щоб закон запрацював у повному обсязі», - наголосив пан Розенко.

Нинішнього року уперше в історії України відбулися десятки прем’єр вітчизняних фільмів, дві третини з яких були повністю зняті за державної підтримки, нагадав віце-прем’єр. За його словами, навіть прокатники не були готові до такого успіху цих фільмів, їм довелося підлаштовуватися вже у процесі.

«У цьому році ми вже побачили перші результати нещодавно прийнятого закону України «Про державну підтримку кінематографії». Вперше за всю історію нашої держави в цьому році ми побачили прем’єри близько 30 українських фільмів, з яких 2/3 були повністю зняті завдяки державній підтримці... І останні фільми, такі як «Кіборги», «Червоний», «Сторожова застава», «Межа», повністю розірвали шаблони сприйняття українського кіно і показали, що вони на рівних можуть конкурувати з найкращими і американськими, і європейськими фільмами», - зазначив Розенко.

Він також нагадав, що у Держбюджеті на 2018 рік видатки на підтримку національного кіновиробництва збільшено на 500 млн грн. Загалом сума держпідтримки кіногалузі в наступному році становитиме понад 1 млрд грн.

Нагадаємо, що, випереджаючи Українську кіноакадемію, яка поки не оголосила навіть номінантів на нашу «Золоту дзиґу», колумніст «Детектора медіа» на свій розсуд не просто означив претендентів, а й визначив найкращих.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY