detector.media
26.12.2017 11:03
Держкіно уклало контракт про надання фінансової підтримки фільму «Будинок “Слово”»
Держкіно уклало контракт про надання фінансової підтримки фільму «Будинок “Слово”»
Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало з компанією «Фреш Продакшн Ю Ей» контракт про надання державної фінансової підтримки художньому фільму «Будинок “Слово”», який став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

«Це драматична історія українських письменників, яких зібрали в одному будинку під одним дахом, щоб змусити їх працювати в ім’я системи. Ця історія про те, як комуністичний рай перетворюється на комуністичне пекло», – розповідає про стрічку Держкіно.

Сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсерами фільму є Юлія Чернявська і Олег Щербина. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 30,2 млн грн. є половиною від загальної вартості виробництва.

9 листопада в широкий український прокат вийшов однойменний документальний фільм Тараса Томенка. Світова прем'єра «Будинку "Слово"» пройшла у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю.

Завершення виробництва художнього фільму заплановане на 2019-й рік.

Нагадаємо, днями Держкіно уклало з компанією Fresh production group контракт про надання державної фінансової підтримки документальному фільму «З України до Голлівуду», який є одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY