detector.media
25.12.2017 13:15
Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації
Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації
Громадська організація «Донецький інститут інформації» дослідила тенденції 2017 року в ОРДО та дійшла висновку, що на окупованих територіях Донбасу продовжується системний тиск на представників медіа

Про це йдеться на сайті «Новости Донбасса».

ГО згадує історію арештованого донецького журналіста, автора «Радіо Свободи», Станіслава Асєєва, який вже півроку знаходиться у полоні бойовиків

«За даними Національної спілки журналістів України, на кожен зафіксований випадок незаконного затримання журналіста чи блогера на непідконтрольному Донбасі припадає ще 4–5 випадків, про які громадськість не знає», – повідомляє Донецький інститут інформації. 

У дослідженні також зазначено, що за умов, коли незалежні медіа та блогери майже не мають можливості працювати на непідконтрольній території, самопроголошена влада посилила тиск на власні медіа та нелояльних до неї прихильників ОРДО. ГО наводить у приклад викрадення редактора телеканалу «Новороссия» та журналіста Романа Манєкіна, який критикував керівництво ОРДО та водночас виступає проти територіальної цілісності України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

27 липня Союз журналістів Росії повідомив, що журналіст Станіслав Асєєв (Васін) «заарештований» бойовиками «ДНР», проти нього «порушена карна справа», яка контролюється «Генеральною Прокуратурою ДНР».

У вересні представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Нагадаємо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернувся до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста. Наразі бойовики не погоджуються на обмін Станіслава Асєєва.

 Фото: 62.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY