detector.media
24.12.2017 13:02
Український культурний центр у Криму продовжує видавати газету і планує долучитися до «Кримської солідарності»
Український культурний центр у Криму продовжує видавати газету і планує долучитися до «Кримської солідарності»
Олена Попова, представниця Українського культурного центру (УКЦ), який працює у Сімферополі в анексованому Криму, повідомила про видання газети «Кримський терен» і плани долучитися до діяльності ГО «Кримська солідарність».

Про це вона заявила 23 грудня на засіданні «Кримської солідарності» в Сімферополі, повідомляє видання «Крим.Реалії».

«Нас небагато – представників Українського культурного центру в Криму, але ми є. Ми видаємо газету. Вона називається «Кримський терен». В останньому номері ми написали, в тому числі, і про роботу «Кримської солідарності». Ми підтримуємо вашу роботу й хочемо долучитися до неї. Ми, як і ви, прагнемо миру, ми теж проти арештів. Нам не подобається, що в Криму з'явилося таке поняття, як «політичні в'язні», – розповіла Олена Попова.

Вона повідомила, що представники УКЦ у Криму долучаються до збору коштів для учасників поодиноких пікетів, а також запропонувала допомогу в організації культурних заходів для дітей політв'язнів.

Представники УКЦ також розповіли про акцію «Українські солодощі кримським дітям», що культурний центр організував спільно з активістами зі Львова та переселенцями з Криму. Подарунки з солодощами привезли на засідання «Кримської солідарності».

Український культурний центр в Криму був створений після російської анексії півострова. Це громадська організація, мета якої – зберегти мову й культуру українського народу. Політичних завдань творці центру перед собою не ставлять.

Нагадаємо, 26 серпня  активісти Українського культурного центру в Криму презентували перший експериментальний випуск видання «Кримський терен» українською та російською мовами.

У першому випуску опублікована інструкція для вступу до вищих навчальних закладів материкової України, матеріал про блокування інтернет-ЗМІ в Криму, фрагменти останнього слова на суді кримського політв'язня Володимира Балуха, а також історичне дослідження Леоніда Кузьміна про українські землі.

Як стало відомо згодом, керівник Українського культурного центру в анексованому Росією Криму Леонід Кузьмін змушений був залишити півострів після того, як йому надійшли погрози. 

У вересні засновники видання «Кримський терен», створеного в анексованому Росією Криму, закликали авторів і журналістів до співпраці задля наповнення сайту контентом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY