detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
22.12.2017 17:05
Філія «UA: Донбас» не скорочує обсягів місцевих новин і власного контенту, а збільшує – Андрій Шаповалов
Філія «UA: Донбас» не скорочує обсягів місцевих новин і власного контенту, а збільшує – Андрій Шаповалов
Менеджер філії Національної суспільної телерадіокомпанії України «UA: Донбас» Андрій Шаповалов спростував слова голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка про те, що філія НСТУ на Донбасі нібито зменшує обсяги місцевого мовлення. За словами пана Шаповалова, філія не скорочує обсягів місцевих новин і власного контенту, а навпаки збільшує.

22 грудня під час ліцензування телеканалу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації «Донеччина-TV» (ДTV) Юрій Артеменко заявив, що запуск цього телеканалу пов’язаний з нібито зменшенням обсягів місцевого мовлення Донецькою філією Суспільного мовника: «Чому виникла ця ситуація? Тому що зменшилася кількість місцевих новин у зв’язку з переформатуванням суспільного мовлення. Суспільне даватиме 4 години, а це телебачення робитиме 8-10 годин. Зона АТО – особлива зона. Губернатор Жебрівський ініціював, що треба якомога швидше проліцензувати. Чому? Тому що 28 грудня – останній день проплати в казначействі. Якщо вони не проплатять 28-го, то бюджет передбачатиме сплату тільки в березні».

Андрій Шаповалов спростовує інформацію про нібито зменшення кількості місцевих новин філією «UA: Донбас» у процесі об’єднання телеканалів «ДоТеБе» і ЛОТ в один телеканал «UA: Донбас»: «Ніякого зменшення виробництва місцевих новин ані телеканалом ЛОТ, ані телеканалом “ДоТеБе” не відбувається. На сьогодні і “ДоТеБе”, і ЛОТ мовлять так, як мовили. Зараз затверджується нова концепція мовлення, яка навпаки – передбачає збільшення випусків новин. Якщо донецького контенту ми поки не торкаємося, то випуски новин ЛОТ уже стали розширеними, там уже йдуть сюжети з обох областей».

Він також спростовує інформацію про зменшення обсягів власного виробництва до 4 годин на добу: «Насправді ЛОТ сьогодні виробляє 7 годин власного контенту на добу. А з поєднанням в один телеканал “UA: Донбас” буде точно не менше, а більше. Звинувачення, що хтось когось поглинає , – це нісенітниця. Це поєднання двох областей, які зазнають агресії та які поєднані однією тематикою – лінією розмежування та бойовими діями».

Пан Шаповалов також зауважив, що телеканал «ДоТеБе» наразі виробляє 3 години власного контенту, з яких 1 година 40 хвилин – це трансляція через веб-камеру ефіру радіо «Голос Донбасу» з київської студії на Хрещатику, 26. До жовтня 2017 року телеканал «ДоТеБе» очолював Ілля Суздалєв, який нині очолить новостворений телеканал ДTV. «Як вони (команда Іллі Суздалєва. – ДМ) будуть робити 10 годин власного контенту, якщо дотепер вони виробляли фактично півтори години?», – зауважив пан Шаповалов.

Нагадаємо, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація (ОВЦА) на чолі з Павлом Жебрівським на базі комунального підприємства Донецької обласної ради «Регіональна телерадіокомпанія “Регіон-Донбас”» створює супутниковий телеканал ДTV (або «Донеччина-TV»). Новий канал очолить колишній керівник Донецької філії Суспільного мовника Ілля Суздалєв, а запуск мовлення планується вже в січні-лютому 2018 року. 21 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення задовольнила заяву телеканалу ДTV («Донеччина-TV») про видачу супутникової ліцензії.

Нагадаємо, що Національна суспільна телерадіокомпанія України вирішила об’єднати свої Донецьку та Луганську філії в одну – «UA: Донбас». Менеджером об’єднаної філії став Андрій Шаповалов, який раніше очолював Луганську філію, а продюсером – його колишній заступник Сергій Нощенко, який протягом двох місяців очолював Донецьку філію та після призначення якого з Донецької філії пішов Ілля Суздалєв. Після звільнення пан Суздалєв хотів забрати з Донецької філії НСТУ частину техніки, яка була оформлена на сторонніх осіб.

30 грудня об’єднана філія НСТУ «UA: Донбас» запустить тестове мовлення телеканалу «UA: Донбас», який замінить в ефірі луганський обласний телеканал ЛОТ і донецький обласний канал «ДоТеБе».

Нагадаємо, що засновані обласними радами комунальні телекомпанії є в Івано-Франківській області (ОТБ «Галичина») та Львівській області (телекомпанія «Львів-ТБ» – телеканал «Перший західний»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY