detector.media
21.12.2017 18:31
Правоохоронці, які били журналіста у Святошинському суді, можуть бути притягнуті до відповідальності – після рішення суду
Правоохоронці, які били журналіста у Святошинському суді, можуть бути притягнуті до відповідальності – після рішення суду
За результатами службового розслідування за фактом нанесення поліцейськими тілесних ушкоджень 24 жовтня журналісту «Громадського ТБ» Дмитру Реплянчуку ухвалено рішення про притягнення до відповідальності окремих працівників поліції.

Поліцейські будуть притягнуті до відповідальності після ухвалення судом остаточного рішення у кримінальних провадженнях,  йдеться у відповіді Київського міського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України на запит Інституту масової інформації (ІМІ).

«Встановлено, що за вказаним фактом ГУ НП у місті Києві, на підставі наказу від 24.10.2017 №1486, створено комісію та проведено службове розслідування, про що 24.11.2017 підготовлено висновок та прийнято рішення про притягнення до відповідальності окремих працівників поліції після прийняття остаточного рішення у кримінальних провадженнях Шевченківського УП за №№120117100100012528 та 120117100100012551, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 та ч. 1.ст. 194 КК України, органами суду», – вказано у відповіді за підписом начальника управління І. Короля.

Раніше, у листопаді голова Нацполіції Сергій Князєв щодо подій в Святошинському суді 24 жовтня, під час яких від дій правоохоронців постраждали троє журналістів, повідомив, що службова перевірка ще не закінчена.

«Вона ще не закінчена, надто мало часу минуло. Я гарантую, що після закінчення службового розслідування ми повідомимо про рішення», - пообіцяв він.

Як повідомляв «Детектор медіа», зранку 24 жовтня під Святошинським райсудом спецпризначенці побили журналіста «Громадського ТБ» Дмитра Реплянчука та журналіста УНІАНу Сергія Лефтера. Останнього затримали. Крім того, «Страна.ua» також повідомила про затримання свого журналіста Кирила Малишева під Святошинським судом.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що поліція розгляне усі заяви журналістів, які 24 жовтня були побиті та затримані спецпризначенцями під Святошинським судом Києва. Він також наголосив на тому, що журналісти, які займаються висвітленням масових акцій, обов'язково мають одягати ідентифікуючі жилети та подбати про свою безпеку.

За фактом побиття спецпризначенцями під Святошинським судом Києва журналіста Громадського Дмитра Реплянчука відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY