detector.media
21.12.2017 17:27
У Кременчуці журналістки позиваються до міськради через відкриті слухання щодо тарифів
У Кременчуці журналістки позиваються до міськради через відкриті слухання щодо тарифів
Співкоординаторка проекту «Відкритий доступ» Лариса Гориславець позивається в Автозаводському райсуді міста Кременчука до міської ради Кременчука, вимагаючи скасувати рішення виконкому міськради, яким встановлено порядок відкритих слухань щодо тарифів.

Про це повідомляє «Телеграф». 

Активістка вважає, що рішення ухвалено з порушенням Закону «Про доступ до публічної інформації». Судове засідання призначене на 8 лютого 2018 року.

У позові Лариси Гориславець до виконкому Кременчуцької міськради зазначено, що, ухвалюючи рішення, відповідач грубо порушив норми законів «Про доступ до публічної інформації» та «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Проект рішення виконкому про відкриті слухання був оприлюднений на сайті міської ради 6 жовтня і затверджений того ж дня. Водночас закон «Про доступ до публічної інформації» передбачає, що проекти рішень мають бути оприлюднені не пізніше, ніж за 20 робочих днів до ухвалення, якщо інше не передбачено законом, а для проектів регуляторних актів діє ще жорсткіша процедура.  

«Набридло, що у Кременчуці (і в країні в цілому) влада рахується із людьми лише тоді, коли наступають вибори. А потім ніхто не вважає за потрібне пояснювати нам щось і дозволяє собі все, що заманеться… Кременчуцька влада зробила усе так, щоб «протягти» тарифи. Швидко і просто… Ми, споживачі, не те що не встигли зорієнтуватися в темі, ми навіть не встигли дізнатися, що такі слухання будуть», – прокоментувала пані Гориславець своє рішення подати позов.

Журналістка «Телеграфа» та співкоординаторка проекту «Відкритий доступ» Тетяна Донченко зазначила, що виступить третьою стороною у процесі.

Як повідомляв «Детектор медіа», Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) розробив онлайн-конструктор позовної заяви – універсальний онлайн-інструмент, за допомогою якого будь-хто може написати судовий позов. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY