detector.media
21.12.2017 11:27
21 грудня у Кримському домі в Києві - захід на підтримку політичних в'язнів Кремля «НЕ свобода слова»
21 грудня у Кримському домі в Києві - захід на підтримку політичних в'язнів Кремля «НЕ свобода слова»
21 грудня о 18:00 у Кримському домі в Києві відбудеться захід на підтримку політичних в'язнів Кремля «НЕ свобода слова»

У рамках заходу буде репрезентовано книгу видатного українського журналіста, незаконно засудженого в окупованому Росією Криму Миколи Семени «Кримський репортаж», хроніки окупації Криму 2014 - 2016 рр.

До участі у заході запрошені:

Юрій Стець - міністр інформаційної політики України;

Марі Йованович – Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні;

Рефат Чубаров - голова Меджлісу кримськотатарського народу;

Вікторія Сюмар – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики;

Мустафа Джемілєв – народний депутат України, Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу;

Ахтем Сеїтаблаєв – український актор та режисер, директор державного підприємства «Кримський дім»:

журналісти, правозахисники та активісти.

Організатори: Міністерство інформаційної політики України, державне підприємство «Кримський Дім».

Довідково:

Микола Семена, кримський журналіст і публіцист. Народився 14.05.1950 р. на Чернігівщині. У 1976 році закінчив Факультет журналістики Київського державного університету. З 1982 року живе і працює в Криму.

За майже півстоліття у журналістиці він пройшов шлях від юнкора до головного редактора, від кореспондента до оглядача провідних українських («День», «Дзеркало тижня») і російських («Известия») видань. Він робив репортажі з найвіддаленіших кримських сіл і з міжнародних самітів на вищому рівні. Писав маленькі замітки для «районки» і величезні аналітичні статті для серйозних журналів. Став справжнім майстром фотографії та видав кілька книг.

Метр кримської журналістики, заслужений журналіст України Микола Семена в путінській Росії, яка окупувала і анексувала його рідний Крим, - фактично кримінальний злочинець. 19 квітня 2016 року в будинку автора «Радіо Свобода» і «Крим.Реалії» Миколи Семени в Сімферополі російські силовики провели обшук, після якого вилучили у журналіста оргтехніку і носії інформації. Російська влада звинуватила Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії у статті, яку він опублікував на сайті «Крим.Реалії» у вересні 2015 року.

22 вересня 2017 року Залізничний районний суд Сімферополя призначив Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на два роки і забороною займатися публічною, в тому числі журналістською, діяльністю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY