detector.media
20.12.2017 17:06
Студія Kinorob зніматиме історичний трилер про відомого британського журналіста Гарета Джонса
Студія Kinorob зніматиме історичний трилер про відомого британського журналіста Гарета Джонса
Студія Kinorob та Державне агентство України з питань кіно підписали договір про надання державної підтримки на виробництво історичного повнометражного фільму «Гарет Джонс» режисера Аґнєшки Голланд. Зйомки розпочнуться в лютому 2018 року

Про це повідомила прес-служба компанії Film.ua.

Загальний бюджет стрічки - спільного виробництва України (Kinorob), Польщі (Film Produkcja) та Великобританії (Crab Apple Film) - складає 262 млн 207 тис 790 грн, з них 25 мільйонів 930 тисяч гривень - підтримка Держкіно. 

Заснований на реальних подіях історичний трилер «Гарет Джонс» став переможцем 10-го конкурсного відбору кінопроектів в категорії Тематичні ігрові фільми (до 85-х роковин Голодомору 1932-33 років в Україні). Це історія відомого британського журналіста-дослідника Гарета Джонса, який, попри смертельну небезпеку, вирушив до Радянської України, щоб донести до світової спільноти всю правду про трагедію українського народу. Саме його дослідження теми голодомору, нещадної цензури та міжнародної змови надихнули письменника Джорджа Орвелла на написання алегоричного роману Animal farm («Колгосп тварин»).

За словами режисера Аґнєшки Голланд, сценаристка Андреа Халупа оригінально і майстерно висвітлила ті проблеми ХХ століття, що є особливо актуальними в наші дні. Гарет пройшов усі кола тоталітарного пекла, боровся з жорстокою реальністю, маючи на своєму боці лише ідеалізм, молодість і відвагу.

Головну роль у стрічці виконає відомий ірландський актор Джек Рейнор (зірка фільму «Трансформери. Епоха винищення»). Компанію на знімальному майданчику йому складуть колеги з України, Польщі та Великобританії. Повний акторський склад фільму буде анонсовано найближчим часом.

Зйомки фільму розпочнуться в лютому 2018 року та пройдуть на території України, Польщі та Шотландії. Прем’єра історичного трилера «Гарет Джонс» запланована на 2019 рік.

Режисер: Аґнєшка Голланд

Продюсер: Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа

Оператор: Томаш Наумюк

Автор сценарію: Андреа Халупа

Художник по костюмах: Гала Отенко

Художник-постановник: Аня Мюллер

Композитор: Антоні Комаса-Лазаркевич

Прем’єра в Україні: 2019

Жанр: історичний трилер

Виробництво: Film Produkcja, Kinorob, Crab Apple Film

за підтримки Державного агентства України з питань кіно

На фото: Єгор Олесов, Наталія Юхно і Сергій Неретін

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY