detector.media
20.12.2017 10:45
В Україні знімуть фільм «Птах душі» про поета-шістдесятника Василя Стуса
В Україні знімуть фільм «Птах душі» про поета-шістдесятника Василя Стуса
Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «UM-GROUP» контракт про надання фільму «Птах душі» державної фінансової підтримки в сумі 19 млн 264,5 тис грн. Загальна вартість виробництва фільму – 38 млн 529 тис. грн.

Про це повідомляється на сайті Держкіно. 

Проект цього фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисер -  Роман Бровко, автори сценарію – Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, продюсер – Артем Денисов.

«Птах душі» – це метафорична історія, що розповідає про останні дні життя геніального українського поета-шістдесятника Василя Стуса та про його загадкову смерть у радянському таборі в ніч на 4 вересня 1985-го року. Фільм розповість про становлення Стуса як поета та борця за українську культуру, а також про марні спроби тоталітарної радянської влади спокусити поета продати душу за «свободу».

«Постать Василя Стуса є досить відомою для всіх, але ця історія відкриває резонансні маловідомі факти, - зазначив режисер стрічки Роман Бровко. - Далеко не всі знають, що ув’язнений Василь Стус був висунутий на здобуття Нобелівської премії. Лише смерть відділила Стуса від цієї нагороди, адже її не вручають посмертно. Для Стуса вона стала неминучим наслідком його принципової позиції, а для радянської влади була зручним виходом із напруженої ситуації».

Реліз фільму запланований на січень 2019-го року.

Як повідомляв «Детектор медіа», переможцями Десятого пітчингу стали 78 стрічок, на виробництво яких держава виділить понад 600 млн грн.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY