detector.media
15.12.2017 15:39
Сущенко використав право на дзвінок, щоб привітати маму з днем народження – Фейгін
Сущенко використав право на дзвінок, щоб привітати маму з днем народження – Фейгін
Роман Сущенко, заарештований у Москві, використав право на двадцятихвилинний дзвінок рідним, щоб привітати з днем народження маму.

Про це розповів Укрінформу адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«Учора Роман Сущенко розмовляв з матір'ю по телефону. У неї був день народження. Ймовірно, до Нового року у нього більше не буде права на такі 20-хвилинні дзвінки близьким», - повідомив Фейгін.

Він також сказав, що в неділю летить до Києва і пробуде там до середи.

«У Києві візьму заяву на побачення з Романом Володимировичем у Анжеліки Сущенко. Клопотатимемо про нове побачення в січні», - додав адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

7 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 30 січня 2018 року. Крім того, адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі.

У листопаді Роман Сущенко, який був арештований у Москві більше року тому за сфабрикованим звинуваченням, заявив, що у російській в’язниці «Лефортово» на нього здійснюється психологічний тиск.

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY